Strekk sommeren litt lenger

Synes du også at den norske sommeren er for kort? Med enkle grep kan du nyte fine høstkvelder på uteplassen.

En lun uteplass skaper du lett ved hjelp av markiser og en lys- og varmelist. Disse er fra Kjells Markiser. Foto: Kjellsmarkiser.no
En lun uteplass skaper du lett ved hjelp av markiser og en lys- og varmelist. Disse er fra Kjells Markiser. Foto: Kjellsmarkiser.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du trenger ikke trekke innendørs selv om nettene blir lengre og kulda setter inn. Her er noen enkle grep som gjør at du fortsatt kan nyte kvelden på uteplassen, selv om vi er godt inne i oktober måned.

Terrassevarmer

Det er nok temperaturen som får de fleste til å trekke innendørs. Men det finnes mange smarte produkter på markedet som hjelper deg å holde varmen, selv om du sitter helt i ro.

Terrassevarmere kommer i hovedsak i tre ulike varianter: infrarød, elektrisk og gass. De fleste vil anbefale de infrarøde til det norske klimaet. Disse terrassevarmerne sender i det kortbølgete spekteret, og lar seg ikke påvirke av vind og vær.

Det finnes også infrarøde terrrassevarmere som sender i langbølgefeltet, men disse bør du holde deg unna. De har samme sårbarhet som elektriske varmere; de bruker såpass lang tid på å nå målet at de underveis varmer opp luften rundt apparatet.

Infrarøde terrassevarmere koster fra rundt 2.000 kroner.

Det er mange som liker de tradisjonelle terrassevarmere i gass, men disse er både dyrere og mer tungvint i drift. De er gjerne tunge, og må bæres ut og inn hver høst og vår, og du må også skifte gasstanker relativt ofte. Dersom gassvarmeren står på fullt, rekker den ikke til mer enn et par kvelder, så det er endel bæring og skifting involvert. Du må regne med å bla opp med omtrent 3.000 for en terrassevarmer som bruker gass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer