Stridens eple(trær)

Høyt vokser de, og ned må de, men hvem skal betale for det?

Du bør ikke gå løs på naboens trær, uten å snakk med ham først. Det kan fort bli dyrt.             Foto: Colourbox.com
Du bør ikke gå løs på naboens trær, uten å snakk med ham først. Det kan fort bli dyrt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En klok kvinne ga en gang denne journalisten et råd før en potensielt langdryg formell middag. Får du tause Tom (eller Trine) til bords, er det smart å ha noen sterke kort i ermet. Og det er tre ting som pleier å få samtalen i gang til slutt.

Bor vedkommende i borettslag, snakk om husbråk. (Eller snu på flisa, de sure naboene som klager når det er fest.) Bor han i hus, snakk om trær. Og er det full krise, spør hvordan de har løst toalettsituasjonen på hytten.

Når det gjelder villaeiere, er trær et sikkert tema. For når naboen kutter ned busker og kratt om våren, tar han de trærene som skygger for utsikten hans, men han lar selvfølgelig de som skygger for tomten din vokse seg langt inn i himmelen. Og du kan banne på at han ikke beskjærer de grenene på løvtreet som strekker seg langt over tomten din.

Hvor høye har han lov til å la dem vokse? Kan du kreve å få dem kuttet? Og må du sørge for at jobben blir gjort, eller er det hans ansvar?

En ting er klart. Det ligger mye følelser knyttet til egne - og naboens trær. - Men ta ikke sagen i egne hender. Det kan koste deg hundretusenvis av kroner, er rådet fra Huseiernes landsforbund. Slik får du nabolagets fineste plen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer