Strømleverandør legger ned

Vitel legger ned driften. Hva skal de 23.000 kundene gjøre?

Heldigvis for Vitels kunder er det enkelt å bytte strømleverandør. Foto: Vitel.no
Heldigvis for Vitels kunder er det enkelt å bytte strømleverandør. Foto: Vitel.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til i dag ble strømleverandøren Vitel utestengt fra den nordiske kraftbørsen Nord Pool Spot. Dette fordi selskapet ikke har klart å stille nødvendig økonomisk sikkerhet for kjøp av kraft. Også Statnett har besluttet å utestenge Vitel fra regulermarkedet for kraft med virkning fra 24. januar kl. 00:00. På bakgrunn av dette besluttet strømleverandøren å legge ned driften med umiddelbar virkning.

- Grunnet ekstrempriser på strøm den siste tiden, blant annet som en følge av en kald vinter og stort forbruk av strøm, har styret i Vitel AS besluttet natt til tirsdag 23. februar 2010 at Vitel AS slutter som kraftleverandør, skriver selskapet i en pressemelding.

Betaler du for mye for strømmen?

Finn ny leverandør

Alle kunder beholder strømmen ved at de overføres til leveringsplikt hos sitt lokale nettselskap fra samme tidspunkt. I en pressemelding går Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) ut og anbefaler kundene å skaffe seg ny kraftleverandør så snart som mulig.

- Vi går ut for å gi kundene trygghet på at de ikke mister strømmen, sier Sverre Sivertsen, kommunikasjonsdirektør i NVE til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.