Strømmen spiser av rentekuttet

Går vinningen opp i spinningen?

Publisert
Sist oppdatert

Renta er på vei ned, og for deg med boliglån ser du sikkert på dette som gode nyheter. Men våre beregninger viser at en god del vil bli spist opp av strømregningene du har i vente.

En husholdning på fire med 1 million kroner i boliglån vil få 1.800 kroner mer å rutte med i 1. halvår 2009 dersom boliglånsrenta kuttes med 0,5 prosent. Men denne husholdningen kan også belage seg på å betale 1.225 kroner mer i strøm i den samme perioden.

Hvor mye strømregningen vil spise av de sparte renteutgiftene, avhenger selvsagt av størrelsen på boliglånet - og ikke minst - strømforbruket ditt. Vi har regnet litt på det.

Tror på rente på 3-tallet! Se NÅR

Rente vs strøm

Kutt i renta gir deg mer å rutte med, men vet du egentlig hvor mye? Nedenfor har vi derfor laget en tabell som viser hvor mye mer du vil ha på konto når lånet er betalt.

La oss si at du har et boliglån på 1 million kroner. Hvis banken din følger Norges Banks oppfordring og setter ned renta med ett prosentpoeng, tilsvarer dette 7.200 kroner mer i året etter skatt, eller 600 kroner i måneden om du vil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer