Strømsparetips i kalde krisetider

Strømregningen øker når temperaturen faller. Her er våre beste strømsparetips.

Foto: Colourbox/Per Ervland
Foto: Colourbox/Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av 4. kvartal i 2008 betalte husholdningene i gjennomsnitt 50,0 øre/kWh for elektrisk kraft, eksklusive avgifter og nettleie. Dette er 43,1 prosent høyere enn i samme periode i 2007. Dette ifølge fersk statistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Foreløpige tall viser at husholdningenes gjennomsnittspris for hele 2008 var 39,1 prosent høyere enn året før. Og det er ingen ting som tyder på at strømprisene skal nedover, snarere tvert imot. Men hvor høye strømpriser du bør regne med, er det stor uenighet om.

Du kan ta mange små, men viktige grep i hverdagen for å kutte strømregningen din. Skru av lyset når et rom ikke er i bruk. Bytte til sparepære. Ikke la varmtvannet renne. Men dersom du ønsker store kutt i strømregningen, bør du gå litt mer drastisk til verks. Her er fem av de smarteste grepene du kan ta.

Velg riktig strømleverandør

Det viktigste grepet du tar for å kutte strømkostnadene dine, er å velge riktig strømleverandør for ditt forbruk. Du kan spare flere tusen kroner i året på å bytte fra dyreste til billigste strømleverandør.

Les mer: Slik bytter du strømleverandør

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.