Stryk bort flekkene

Smart og enkelt mot hvite ringer på bordet.

Verdens smarteste triks? Vår leser fjerner slike ringer med strykejern på 1-2-3. Foto: Ifi.no
Verdens smarteste triks? Vår leser fjerner slike ringer med strykejern på 1-2-3. Foto: Ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I romjulen skrev vi om hvordan du blir kvitt selskapsflekkene, blant annet gjenstridig stearin som har satt seg i duken, og ulike flekker på trebord.

I etterkant av denne artikkelen fikk vi inn et supert tips fra Benny Lerche i Sandnessjøen, for dem som plages med hvite ringer på lakkerte trebord, og ikke har tid eller ork til å pusse og polere.

Det hele er såre enkelt, og skal være gjort på 1-2-3:

- Ta et stykke kjøkkenrull og legg oppå den hvite ringen på bordet. Deretter setter du strykejernet oppå kjøkkenrullen i noen få sekunder, og vips er flekken borte, sier Lerche til DinSide.

De hvite ringene skyldes at fukt har trengt ned under lakken. Når du stryker over, og bordet blir varmt, suges fukten opp i kjøkkenrullen. Du slipper altså å gå over og polere, evt etterbehandle bordet.

- Det virker hver gang, bare vær litt forsiktig, advarer Lerche. - Hvis man holder strykejernet for lenge nede kan man ødelegge lakken.

Stryk bort flekkene


Tips oss! Har du noen smarte triks for hvordan man effektivt blir kvitt stygge og skjemmende flekker? Send gjerne en mail til bolig@dinside.no

Har du behov for flere, gode flekkfjerningstips? Sjekk disse sakene:

Vanskelige flekker? Her er noen gode ekspert-tips

Stryk bort flekkene

Vi har testet om sitron fungerer bedre enn flekkfjerningsmiddel

Sjekk hvor godt majones fungerer for fjerning av klistremerker på tre

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer