Studentboliger med kjærestegaranti

De nye studentboligene i Trondheim skal bidra til å innfri studentbyens kjærestegaranti.

Publisert
Sist oppdatert

Studentbyen Trondheim har kjærestegaranti*. Nye studentboliger skal bidra til å holde dette løftet, skriver DogA magasinet.

Det spanske arkitektkontoret Clara Murado har designet et bygg som åpner for ekstrem sosialisering i uvanlig store fellesarealer.

Innredningshjelp til små rom

Denne bygningen samler både ekstremt private situasjoner og ekstroverte settinger med full interaksjon, heter det på Clara Murados nettsider.

- Rommene iscenesetter en liten personlig verden. De er designet som laboratorier, der studenter kan teste evner som senere kan bli brukt i enhver sosial setting og interaksjon.

Prosjektet vant en arkitektkonkurranse i regi av Europan, verdens største arkitektkonkurranse for arkitekter under 40 år.

At hundre studenter skal dele takterrasse, hage og søppelrom, er det ikke noe revolusjonerende, men her er det også lagt opp til ett felles kjøkken.

- Jeg hadde absolutt flyttet inn her, hadde jeg vært student i dag, sier Bård Kåre Flem, eiendomssjef i Studentsamskipnaden i Trondheim til DogA magasinet. - Tenk - her kan du velge mellom 100 potensielle, i en ordinær studentbolig deler du vanligvis kjøkken med bare fire til seks stykker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer