Studentboliger med kjærestegaranti

De nye studentboligene i Trondheim skal bidra til å innfri studentbyens kjærestegaranti.

Publisert
Sist oppdatert

Studentbyen Trondheim har kjærestegaranti*. Nye studentboliger skal bidra til å holde dette løftet, skriver DogA magasinet.

Det spanske arkitektkontoret Clara Murado har designet et bygg som åpner for ekstrem sosialisering i uvanlig store fellesarealer.

Innredningshjelp til små rom

Denne bygningen samler både ekstremt private situasjoner og ekstroverte settinger med full interaksjon, heter det på Clara Murados nettsider.

Slik skal studenboligene se ut. Faksimile fra Clara Murados nettsider
Slik skal studenboligene se ut. Faksimile fra Clara Murados nettsider Vis mer


- Rommene iscenesetter en liten personlig verden. De er designet som laboratorier, der studenter kan teste evner som senere kan bli brukt i enhver sosial setting og interaksjon.

Prosjektet vant en arkitektkonkurranse i regi av Europan, verdens største arkitektkonkurranse for arkitekter under 40 år.

At hundre studenter skal dele takterrasse, hage og søppelrom, er det ikke noe revolusjonerende, men her er det også lagt opp til ett felles kjøkken.

- Jeg hadde absolutt flyttet inn her, hadde jeg vært student i dag, sier Bård Kåre Flem, eiendomssjef i Studentsamskipnaden i Trondheim til DogA magasinet. - Tenk - her kan du velge mellom 100 potensielle, i en ordinær studentbolig deler du vanligvis kjøkken med bare fire til seks stykker.

De beste studentrabattene

My Space

Prosjektet har fått tittel My Space, og skal vise til spenningen mellom studentenes små hybler med eget bad - som kan åpnes som en garasjeport ut mot fellesarealene.

Prosjektet skal også være bærekraftig, med solenergi, søppelsortering, bruk av vannbåren varme, resirkulering av regnvann og naturlig ventilasjon. Prosjektet er ennå ikke ferdigspikret, og det gjenstår fortsatt enkelte endringer, men går alt etter planen skal studentboligene være innflyttingsklare høsten 2010.

*Slaget om kjærestegarantien:

På Studentsamskipnadens nettsider kan vi lese om kjærestegarantien:

Store ord... Men det viser seg at alle som studerer noen år i Trondheim finner seg minst en kjæreste i løpet av studietiden. Derfor tør vi garantere deg at også du kommer til å bli forelsket og finne en kjæreste. Kanskje ikke første dagen, men bare vent. Selvfølgelig er det også lov å nyte medbrakt; dersom du allerede har en kjæreste trenger du ikke gjøre det slutt for å studere i Trondheim.

Noen klaget på brudd på markedsføringsloven til Forbrukerombudet, som svarte med et dikt:

Ombudet vokter reklamen i dette land
Er markedsføring rimelig og er den sann?
Målet er lett:
Alt riktig og rett!
Et løfte skal selvsagt også holde vann
(...)
Kan Trondheim by styre Amors piler
eller til hvem som Lykken smiler?
Hva ligger det i,
denne "Kjærestegaranti"?
Om mer enn luft, er det noe vi betviler.

Under dårlig inspirasjon og påvirkning av Jon Hervig Carlsen har vi etter en konkret skjønnsmessig vurdering kommet fram til at deres bruk av ordet "Kjærestegaranti" ikke er i strid med markedsføringslovens regler, av den grunn at reklamens budskap neppe er egnet til å oppfattes bokstavlig.

Vi vil likevel advare mot fagre løfter som kan være vanskelig å holde ved en eventuell framtidig markedsføring. Vi minner videre om at ved bruk av statistikk i markedsføring, må denne være reell og kunne dokumenteres.

Med vennlig hilsen for Forbrukerombudet

Jens Thomas Thommesen
førstekonsulent og singel (studerte i feil by)


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer