Studenter i boligkrise

Utdanningsinstitusjonene klarer bare å dekke 14 prosent av boligbehovet for sine studenter. Dette medfører at 120 000 studenter må leie/ kjøpe bolig i det private markedet.

Publisert

For å bedre situasjonen på steder med sterkt press på boligmarkedet, foreslo den nylig avgåtte Jagland-regjeringen å øke bevilgningen til nye studentboliger i 1998 med 20 millioner kroner til 92 millioner kroner. Dette gir rom for om lag 450 nye studentboligenheter i 1998.

Tidligere velferdsansvarlig i Studentskipnaden i Oslo, Beate Andersen, var meget skuffet over dette. Universitetet i Oslo har et behov på 2000 - 3000 nye hybler for sine studenter, og de 450 må man dele med de andre studentsamskipnadene i landet. Den nye Sentrumsregjeringen sa i sin felles erklæring at de ville øke byggingen av studentboliger, men ikke med hvor mye.

Mangler penger

SIO har ikke selv midler til å investere i nye boliger, og er totalt avhengig av statlige bevilgninger. De kjemper også en innbitt kamp med kommunen, som ikke lenger er villig til å behandle SiO annerledes enn øvrige tilbydere i markedet når det gjelder tildeling av tomter til nybygg.

Det har vært diskutert å opprette et privat eiendoms selskap ( Eiendom AS ) for studentboligene, med markedspriser på utleieboligene. Beate Andersen mener dette er økonomisk uheldig for studentene, men innrømmer at dette kan være eneste muligheten for SIO til å innhente penger for nybygg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer