- Studenthybler kan være brannfeller

Ikke alle huseiere tar brannsikkerheten på alvor.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Studenter på hybeljakt møter ofte huseiere som ikke tar brannsikkerheten på alvor. Et presset leiemarked gjør det vanskelig for studenter å stille krav, mener Norsk Studentunion.

- Det er huseiers ansvar å sørge for at de lovpålagte kravene til brannsikkerhet er oppfylt, men vi vet av erfaring at en del utleiere slurver med dette, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening.

På boligjakt? Slik kupper du utleieboligen

Utnytter leiemarkedet

Ved studiestart på høyskoler og universiteter står fremdeles 8.000 studenter i boligkø i Norge, ifølge Norsk Studentunion (NSU). Et presset leiemarked får prisene til å fly i været, og utleiere utnytter situasjonen på en måte som går ut over brannsikkerheten, mener foreningen.

- Enkelte utleiere deler opp hyblene sine for å få flere hybelenheter. Dette resulterer i at det blir hybelenheter uten vinduer, og i verste fall blir hyblene rett og slett brannfarlige, sier leder for NSU Ingvild Reymert til NTB.

- Si ifra

Kalheim i Norsk brannvernforening advarer studenter mot å la seg friste av lave leiekostnader dersom hybelen ikke oppfyller kravene til brannsikkerhet. Hybler skal ha minst to rømningsveier, og minst én røykvarsler og slokkeutstyr skal være på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer