Stuebord for ekstremister

Møbler som kanskje ikke er for Petter Hvermansen.

SER USKYLDIG UT: The Walking Table blir virkelig levende når du flytter det. Se video i saken! Foto: Produsenten
SER USKYLDIG UT: The Walking Table blir virkelig levende når du flytter det. Se video i saken! Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stuebordet er like viktig for romfølelsen som en dobbel latte er for en ganske hipp oslojournalist. Det betyr ikke at det er mulig å bli enig om hva som utgjør et pent eller stygt stuebord, det betyr at vi er enig om at det er viktig.

I denne artikkelen har vi på den ene siden dette vanvittige bordet fra Wouter Scheublin. Det ser både monumentalt og saklig ut, men blir først virkelig interessant - og strengt tatt ganske ubehagelig å se på - når du vil flytte det. På den andre siden, et bord som kun ungkarsnerder kan elske.

Skremmende gange

The Walking Table skal være svært nøye satt sammen, og består av bare åtte deler valnøttre som altså kommer til live når du skyver det ene eller andre veien.

Og når vi skriver kommer til live er ikke det så langt unna sannheten. Ifølge Scheublin er bordet laget for å vise fram "mekanikkens skjønnhet". Vil du flytte bordet skyver du det simpelthen i ene eller andre retning, og bruker du nok kraft begynner bordet å "gå".

Gangen skal etter planen etterlikne en "naturlig gåbevegelse", og selv om naturlig er å ta hardt i, er det utvilsomt en slags gåbevegelse. Den ser strengt tatt mer skremmende ut enn noe annet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer