Styr all elektronikk i huset fra mobilen

Det høres ut som en fremtidsvisjon, men du kan få det allerede nå.

Erik Berge styrer all elektronikken hjemme via et kontrollpanel; men han kan også bruke strømstyringsystemet xComfort på iPad eller iPhone.       Foto: Produktbilder Eaton.com
Erik Berge styrer all elektronikken hjemme via et kontrollpanel; men han kan også bruke strømstyringsystemet xComfort på iPad eller iPhone. Foto: Produktbilder Eaton.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Såkalte smarthus, der du kan styre all elektronikk via betjeningspaneler eller avanserte fjernkontroller, er selvsagt ikke noe nytt. I USA har for eksempel mange styrt husene sine via knapper og LCD-paneler i årevis, og allerede i 2006 hadde vi en sak om styringssystemet til Adapt.

I dag slipper du imidlertid unna å bruke de dyre fjernkontrollene, du bruker rett og slett mobilen eller nettbrettet ditt, og styrer systemet via en dedikert app. En annen fordel med dagens systemer, er at de også gir deg mulighet til å fjernstyre huset ditt - selv når du ikke er hjemme.

Se også hvordan den smarte hjernen fra Sonnico kontrollerer alarm, vann og elektrisitet i nye Usbl-boliger.

xComfort

I tillegg til en vanlig fjernkontroll og et trykknapp-panel kalt Home Manager, kan for eksempel smarthuskonseptet xComfort styres via Sensio-appen til iPhone og iPad. Selskapet forteller også at en dedikert Android-app skal komme komme i løpet av 2011.

Prøv demoen selv!

Hva styrer den?

I prinsippet kan xComfort og en iPhone styre alt som går på strøm, enten det nå er gulvvarme, panelvarme, lyskilder, kaffetrakter, elektriske persienner og markiser, garasjeporter også videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer