Styr robot-gressklipperen fra mobilen, uten trådløsnett

Ny gressklipper med full mobilstyring.

FULL KONTROLL MED APP: Den nyeste robotgressklipperen fra Bosch byr på nye muligheter. Foto: BRYNJULF BLIX
FULL KONTROLL MED APP: Den nyeste robotgressklipperen fra Bosch byr på nye muligheter. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om de fleste setter pris på å ha hage er det ikke alt som følger med som er like populært. Grovt sett er det slik at flest kvinner setter mest pris på å plante, mens menn gjerne gjør - eller blir satt til å gjøre - det som krever muskelkraft eller bruk av maskiner.

Som å klippe plenen.

Likevel er det mange som gjerne ville brukt tiden til andre ting enn å klippe plenen, siden det er bare "noe som må gjøres" og ikke er noen utfordring utover å få det unnagjort.

Kanskje derfor har salget av robotgressklippere økt voldsomt de senere årene, etter at de har blitt både mer intelligente og bedre, samt at prisene har begynt å komme ned på et akseptabelt nivå.

Og nå har de blitt enda mer avanserte.

Slik velger du riktig gressklipper

Bosch Indego Connect

Vi har tidligere omtalt Husqvarnas mobilstyrte gressklipper. Nå er en ny på plass.

Robotgressklipperen fra Bosch kan du styre fra hvor som helst ved hjelp av en app på din smartmobil eller nettbrett. Den støtter iOS versjon 6 eller nyere, Android 4.1 eller nyere og Windows Phone fra versjon 8.

FRA HVOR SOM HELST: Du kan styre maskinen fra godstolen eller fra en fjern flyplass. Foto: BOSCH
FRA HVOR SOM HELST: Du kan styre maskinen fra godstolen eller fra en fjern flyplass. Foto: BOSCH Vis mer


Det virkelig smarte med løsningen er at den ikke er avhengig av at du har et trådløst nett med dekning i hagen.

Den har sin helt egne innebygde løsning, som bruker GSM-nettet. Den klarer seg med 2G, slik at det er dekning praktisk talt over alt og er ikke avhengig av verken en spesiell leverandør eller høy hastighet. Brukeren behøver heller ikke skaffe et eget mobilabonnement og SIM-kort, alt er innebygd i maskinen og du får ingen regning fra bruken. Alle kostnader dekkes av Bosch og er innbakt i prisen for maskinen. Det eneste, som du likevel betaler for, er bruk av din egen mobil.

Se også den heftige gressklipperen som steller plenene på Gardermoen

Hva kan du gjøre?

Siden maskinen sørger for klippingen selv er det ikke mye du selv behøver å gjøre. Men i stedet for å måtte programmere maskinen til å jobbe på visse dager og tider kan du nå bare starte appen, selv om du befinner deg på jobb eller et annet sted, og be maskinen om å begynne å klippe.

Du kan også sjekke hvor langt klipperen har kommet ved å bruke kartfunksjonen, avbryte klippingen og fortsette igjen eller avslutte og la den parkere seg selv i ladestasjonen.

KONTROLL OG OVERSIKT:  Skjermbilder fra appen Foto: BOSCH
KONTROLL OG OVERSIKT: Skjermbilder fra appen Foto: BOSCH Vis mer


Du kan også velge om oppdateringer skal skje automatisk eller manuelt.

Logicut

Selve klippingen foregår med Logicut-systemet som sørger for at maskinen styres etter et virtuelt kart over plenen, som maskinen genererer ut fra avgrensningskabelen som monteres langs bakken når du installerer løsningen.

KABELEN: Du må legge avgrensingskabelen rundt områdene der maskinen skal klippe. En enkel jobb og alt følger med. Foto: BRYNJULF BLIX
KABELEN: Du må legge avgrensingskabelen rundt områdene der maskinen skal klippe. En enkel jobb og alt følger med. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer


Maskinen klipper ikke på måfå, men sørger for å velge den mest effektive ruten innimellom hindringene, og klipper aldri det samme stedet to ganger. Derfor jobber den raskere og bruker mindre batteri enn andre løsninger, ifølge Bosch.

SLIK KLIPPER MASKINEN: Den finner selv den mest effektive veien gjennom enkle og kompliserte hager. Foto: BOSCH
SLIK KLIPPER MASKINEN: Den finner selv den mest effektive veien gjennom enkle og kompliserte hager. Foto: BOSCH Vis mer


Den skal også klare stigninger opp til 35 prosent uten problemer.

Indego Connect kan klippe omtrent 200 kvadratmeter per oppladning, og går automatisk til ladestasjonen når det måtte være nødvendig.

Du får også beskjed på appen når det er tid for knivbytte.

UNDERSIDEN: Det er tre kniver og et fleksibelt hjuloppheng, den klipper og kommer seg fram over alt. Foto: BRYNJULF BLIX
UNDERSIDEN: Det er tre kniver og et fleksibelt hjuloppheng, den klipper og kommer seg fram over alt. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer


Kommer våren 2015

Indego Connect selges hos byggevarehandlere over hele landet fra våren 2015. Den veiledende prisen er fra 16.498,- kroner inkludert mva. avhengig av modell. Indego Connect leveres komplett med ladestasjon, avgrensningskabler, monteringsklemmer, jordspiker til ladestasjonen og strømadapter.

Dinside har ikke testet den per nå, men kjenner til mobilstyring fra flere andre typer husholdningsmaskiner.

Slik lager du arkitekttegnet hus til gressklipperen

Smart styring hjemme

Fjernstyring med mobil har kommet lengst innen hvitevaresegmentet. I fjor lanserte Samsung en vaskemaskin som kunne styres med mobilen, og i år kommer en komfyr. Og konkurrentene er like bak.

Siemens' hjemmestyringssystem Home Connect skal la deg styre både ovn og vaskemaskin - og et kamera i kjøleskapet sørger for at du alltid kan ha oversikt over hva som er der inne (og hvem som smugspiser opp all maten når ingen egentlig ser).

Flere andre følger etter. LGs system for mobilstyring er langt fra fjernt, der må du nesten legge mobilen på vaskemaskinen for at de to skal snakke med hverandre, og Miele har lansert et kontrollsystem som foreløpig kun er tilgjengelig i Tyskland.

Se også hvor mye du kan styre med smarthusløsninger

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer