Styr TV-boksen med mobilen

Står du fast i kø? Rekker du ikke landskampen, barneTV, True Blood eller Grey's Anatomy?

Varer møtet litt lenger enn du trodde? Nå kan du starte TV-opptak med mobilen.  Foto: Colourbox.com
Varer møtet litt lenger enn du trodde? Nå kan du starte TV-opptak med mobilen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En rekke av de nye TV-boksene lar deg forhåndsinstille hvilke programmer du vil ta opp. Men hva om du hadde planlagt å komme hjem, men står fast i kø, eller må jobbe overtid?

Altibox lanserer nå fjernstyring av PVR-dekoderen, med mobil eller nett, så du kan starte opptak av favorittserien eller den viktige kampen enten du sitter foran PCen på jobb, eller fast i kø.

- Med muligheten for å styre opptakene gjennom mobil og web blir PVR-tjenesten enda enklere å bruke, sier Eirik Gundegjerde, telekomdirektør i Lyse Tele i en pressemelding.

De nye tjenestene rulles ut i dag, mandag 22. juni.

Vi har testet Altibox, testen publiseres i ettermiddag. Følg med!

Ikke først på nett

Kabel- og bredbåndsleverandøren Get har allerede tilbydd programmering av deres PVR-dekodere via nettet en god stund, og det er en løsning som så langt har fungert bra. Den kan riktignok ikke uten videre benyttes via mobiltelefon, og du har heller ingen garantier for at ikke et nytt opptak programmert via nettet kolliderer med andre opptak som allerede ligger i opptakslista.

Det er bare mulig å ta opp to programmer samtidig på Gets dekodere, og legger du til et tredje risikerer du å rote til forhåndsprogrammeringen.

Men hvis et program er viktig nok til at du bruker tid på å fjernprogrammere det via nettet, må en anta det er greit at andre programmer må vike.

Les også: Slik får du TV-signal på hytten

Tv-guide og opptak på web

I tillegg til fjernstyringen lanserer Altibox samtidig en tv-guide på internett. Når du er logget inn skal du også kunne kontrollere PVR-dekoderen. Guiden kan sorteres etter kanal, eller ulike kategorier som musikk, film, barneprogram, spor, vitenskap med mer.

Alt du trenger å gjøre for å ta de nye tjenestene i bruk er å starte dekoderen på nytt. Både SMS - og nett-tjenesten er koblet sammen, så du kan se hvilke opptak som er planlagt og gjøre endringer på disse på alle platformer.

De nye tjenestene krever innlogging, men har du Altibox mobil vil påloggingen skje automatisk i GSM-nettet. Nettjenesten fra Altibox er gratis, og mobiltjenesten er gratis for kunder med mobilabonnement fra Altibox. Har du en annen mobilleverandør, er det gratis dersom du er tilkoblet wifi-nettet, mens det koster 7 kroner å starte et opptak over GSM-nettet. Betalingen skjer først når et program starter, så dersom du angrer deg, kan du slette eller endre program uten kostnader. Og som introduksjon er tjenesten gratis ut juli.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer