Styr unna billige varmepumper

- Det hersker det reneste anarki på markedet for luft-luftvarmepumper, advarer dansk ekspert.

En varmepumpe kan hjelpe deg å kutte strømregningen i vinter, men det er ikke likegyldig hvor mye den koster, skal vi tro dansk ekspert.  Foto: Per Ervland
En varmepumpe kan hjelpe deg å kutte strømregningen i vinter, men det er ikke likegyldig hvor mye den koster, skal vi tro dansk ekspert. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som slår til på supertilbud på varmepumpe blir rett og slett lurt, sier projektleder Michael Reuss fra Center for Energibesparelser, melder den danske nettavisen fpn.dk.

- Det hersker det rene anarki på markedet for de små luft-luftvarmepumpene som selges billig fra supermarked og byggemarked. De varmepumpene lever etter all sannsynlighet ikke opp til det forhandlerne lover, sier han til Nyhedsmagasinet Ingeniøren.

Forsikringsgigant slår varmepumpealarm: Tusener kan ha blitt lurt

Du får det du betaler for

- Normalt sett er det slik at du får det du betaler for, sier Sverre Heimdal, spesialrådgiver i Enova, til DinSide.

Enova gir støtte til norske huseiere som ønsker å installere varmepumper, og ifølge Heimdal velger nordmenn stort sett dyrere kvalitetspumper. Når det er sagt, er støtteordningen slik utført at man må søke støtte til et spesielt produkt og få tilslag før man kjøper. Dette kan gjøre det vanskelig å slå til på kampanjetilbud.

Heimdal forteller at Enova, i samarbeid med SINTEF nettopp har gjennomført en undersøkelse om luft-luft-varmepumper som fikk støtte i 2003, og resultatene er gode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer