Styr unna denne bakepapir-tabben

Les på pakken før bruk! Men det er en hemmelighet du bør vite om anbefalingen.

HAR DU LEST PÅ PAKKEN? De fleste bakepapirene du får kjøpt i vanlige dagligvarebutikker tåler kun 220 grader - noe som ofte ikke holder dersom du skal steke for eksempel pizza. Men det er en hemmelighet bak tallet på pakken - som du kan lese forklaringen på i artikkelen. Video: Kristin Sørdal. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Det er ikke alltid man leser så nøye på pakken før bruk, men noen ganger er det viktigere enn andre ganger.

Som å lese på bakepapir-pakken.

For om du ikke har lagt merke til det, er det en begrensning på hvor mye varme bakepapiret tåler. Og det er ikke alltid nok til å steke pizza eller andre ting.

Og bruker du bakepapiret feil, på for høye temperaturer, kan det faktisk ta fyr - noe som undertegnede også har opplevd.

Dette tåler bakepapiret

Vi har sjekket hva bakepapiret du finner i butikkhyllene i dagligvarebutikkene tåler. Alle vi har sjekket, angir at bakepapiret tåler maks 220 grader.

Dette gjelder blant annet Toppits, Rema 1000, Unik (Norgesgruppen, selges hos Kiwi, Spar, Meny), Jula, Clas Ohlson og Biltema.

Toppits skriver: «Tåler varme opp til 220 grader», og på bakepapiret Unik, som er Norgesgruppens eget produkt, står det «anbefalt maksimumstemperatur er 220 grader».

Kan få bedre

Hva gjør du så dersom du har behov for bakepapir som tåler mer enn 220 grader? Det ene alternativet er å smøre stekeplata, slik at du ikke trenger å bruke bakepapir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer