Styr unna denne malingen

Ni av 46 malinger får stryk - halvveis i testperioden.

Falmet maling, eller såkalt kritting, betyr ikke dårlig beskyttelse. Men beskytter malingen dårlig kan du få sopp- og algeangrep, eller i verste fall problemer med råte. Foto: ifi.no
Falmet maling, eller såkalt kritting, betyr ikke dårlig beskyttelse. Men beskytter malingen dårlig kan du få sopp- og algeangrep, eller i verste fall problemer med råte. Foto: ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske forsikringsselskapet Folksam tester med jevne mellomrom en rekke ulike typer utendørsmaling og -beis. Testene skal gå over en periode på to år. I fjor startet de testing av 46 ulike malingstyper, men selv om denne testen bare er halvveis, har selskapet valgt å stryke hele ni produkter fra testen.

Les også: Ikke mal våte vegger!

Av de ni malingstypene er fire å få kjøpt i Norge (antall anmerkninger etter ett år i parantes):

Nordsjö Tinova Oljebeis (54)Flügger 95 Aqua beis (51)Landora Villafarge (44)Liwell Utelasur Aqua (29)

Den observante leser vil kanskje stusse over at Jotun-produktet ikke selges i Norge, men den norske malingprodusenten har en egen serie for det svenske markedet.

Jan Snaar, miljøsjef i Folksam, sier i en pressemelding at de er overrasket over at de passerte grensen for hva som skulle være akseptabelt etter to år allerede etterede etter ett år.

- Vi usteder derfor en kjøpsadvarsel for de ni underkjente fargene allerede nå, da tusenvis av villaeiere kommer til å kjøpe maling for å male husene sine i sommer. Vi vil gi dem en mulighet til å unngå farger som ikke virker, sier Snaar i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer