Styr unna grillgaffelen

Noe av det dummeste du gjør når du skal grille.

UNNGÅ DETTE: Gaffel + kjøtt på grillen = tørt kjøtt.   Foto: COLOURBOX
UNNGÅ DETTE: Gaffel + kjøtt på grillen = tørt kjøtt. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lurer du på hvorfor grillmaten ikke smaker? Ifølge Bjørn Tore Teigen i Matprat.no er det ikke så vanskelig når man først kan det, men det er lett å trå feil.

En av tabbene flest gjør er å pirke for ivrig i maten.

For visste du at kjøttet fort blir tørt og kjedelig om du bruker grillgaffel og ikke klype eller pinsett?

Styr unna de fem vanligste grilltabbene

Grillekspertens råd

Her er Teigens beste råd som hjelper deg til perfekt resultat, hver gang:

  • Ikke bruk grillgaffel. Stikker du med denne i kjøttet, siver all kjøttsafta ut av kjøttstykket.
  • Bruk lokk når du griller, det gir mer kontrollert grilling, og du bevarer varmen bedre.
  • Har du en oppskrift? Følg den, men ikke slavisk. Du ser godt om kjøttet eller fisken blir for mye eller for lite stekt.
  • Direkte grilling vil si at varmekilden er rett under maten som skal grilles, egner seg til grilling av pølser, koteletter og lignende.
  • Indirekte grilling vil si at maten ligger ved siden av varmepunktet, og helst under lokk. Egnet metode for større kjøttstykker og fisk.
Se også grillkongen Craig Whitsons beste grilltips.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer