Styr varmen og spar penger

Det er flere løsninger for varmestyring, her er en kort innføring.

Publisert
Sist oppdatert

Den billige vannkraften vi har hatt i Norge har sørget for at svært mange boliger er bygget med elektrisk oppvarming som eneste alternativ. Om det er bra eller dårlig i en større sammenheng kan diskuteres, infrastrukturen er ihvertfall på plass og "brenselet" krever ikke fysisk transport med rullende materiell.

Ser vi på det privatøkonomiske inneholder strømregningene om vinteren stadig bedre argumenter for å styre resursbruken. Da er det nærliggende å sjekke ut løsninger for å styre varmeovnene. For de fleste av oss er det jo disse som utgjør størstedelen av strømforbruket. Lys og komfyr bidrar til oppvarmingen, vaskemaskiner og oppvaskmaskiner bidrar også litt, det samme med PC, TV og musikkanlegg. Allt dette avlaster ovnene, men totalt ikke stort mer enn et par panelovner, i en gjennomsnittlig bolig.

Men hvilke metoder finnes for å ta styringen?

De enkle og billige

Har du panelovner med eller uten termotstat som har ledning som står i stikkontakt, kan du styre disse ved hjelp av rimelige programmerbare tidsbrytere. Er panelovnen koblet fast til strømnettet må du gjøre større inngrep, og det kan være like greit å kjøpe en ny ovn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer