Styr vaskemaskinen med mobilen

Samsungs nye vaskemaskin er smart, elegant, brukervennlig og stillegående. Men det koster. Mye.

Berøringsskjerm og hevet dør og håndtak skal gjøre det bedre ergonomisk - og enklere - å betjene Samsungs nye vaskemaskin. Foto: ELISABETH DALSEG
Berøringsskjerm og hevet dør og håndtak skal gjøre det bedre ergonomisk - og enklere - å betjene Samsungs nye vaskemaskin. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir stadig enklere å utføre de kjedelige arbeidsoppgavene i hjemmet, og hjelpen vi får, det vil si hjelpemidlene, blir bedre: damp-programmer gjør vasken hvitere, vakuum gjør at maten holder seg lenger, og koketopper med induksjon lystrer ditt minste vink - på rekordtid.

Fremtidsvisjonene fra hvitevareprodusentene lover enda smartere produkter, og nå blir det også enklere å bruke. Da denne journalisten første gang så et kjøleskap som skal holde styr på matvarene var det en variant der vi manuelt måtte registrere alle matvarene når vi kjøpte dem - og brukte dem. For mye jobb! Neste år kommer Siemens med et kjøleskap som tar bilde av innholdet og sender til mobilen din hver gang du bruker det.

Da kan vi begynne å snakke om smart.

Tips: Ta bilde av kjøleskapet med mobilen, så kan du bruke ditt gode gamle en stund til.

Velger program for deg

AUTOMATISK VASKEMIDDEL: Du kan fylle på vaskemiddel og skyllemiddel for autodosering. Foto: ELISABETH DALSEG
AUTOMATISK VASKEMIDDEL: Du kan fylle på vaskemiddel og skyllemiddel for autodosering. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Samsungs nye vaskemaskin følger etter i dette smarte sporet. Den nye maskinen WW9000 ble presentert for det europeiske markedet denne uken, og her er det funksjoner som skal gjøre det lettere for selv den mest innbitte vaskehater å ha nok rent undertøy, slik at han slipper å gå med samme underbukse flere dager på rad.

«Auto Optimal Wash» heter funksjonen for deg som ikke er heeelt stødig i hvordan du skal vaske hva. Alt du trenger å gjøre er å legge i tøyet. Maskinen skal registrer hvor mye tøy som er lagt i og hvor skittent det er, og selv velge det vaskeprogrammet som passer best, og tilpasse mengden vann og vaskemiddel. Og maskinen vil huske hvilke programmer du bruker oftest.

I front av vaskemaskinen kan du forhåndspåfylle det vaskemiddelet du bruker oftest, for automatisk dosering, men du kan også velge vaskemiddel manuelt med en slags vaskeball du legger i trommelen.

Luke Mansfield leder Samsungs europeiske produktutviklingsteam. Foto: ELISABETH DALSEG
Luke Mansfield leder Samsungs europeiske produktutviklingsteam. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Her trenger du med andre ord ikke tenke så mye selv, og er du redd for at enslige røde sokker skal farge hvitvasken rosa, kan vi anbefale disse smarte fargefangerne.

Med funksjonen «Smart control» kan du også styre vaskemaskinen via en app på mobilen. På denne måten kan du snakke med vaskemaskinen - for å pause program, starte vasker, se hvor mye tid som gjenstår, eller bli varslet når maskinen er ferdig - enten du sitter foran TV-en eller er på vei hjem fra jobb.

Litt som med AiPatrol - den smarte dingsen som lar deg fjernstyre varmepumpen med mobilen.

Øye for detaljer

Ekstra stor hengsel lar deg åpne døren helt, slik at det ikke blir så krøkkete å komme til og laste inn og ut av maskinen. Foto: ELISABETH DALSEG
Ekstra stor hengsel lar deg åpne døren helt, slik at det ikke blir så krøkkete å komme til og laste inn og ut av maskinen. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Samsung har også lagt litt ekstra i designen av maskinen, både praktisk og estetisk.

Rent praktisk er det selve døren som skiller seg ut.

– En av de tingene fleste klaget på i forhold til vaskemaskiner, er at det er vondt for rygg å laste ut og inn i maskinen. Dette har vi gjort enklere ved å heve døren noe, slik at du ikke må bøye deg like langt ned, samt hengslet den slik at du får åpnet døren 180 grader, sier Luke Mansfield, leder av Samsungs europeiske utviklingsavdeling, til DinSide.

Designavdelingen har også gjort seg litt ekstra flid med designen, siden mange som bor smått ikke har plass til vaskemaskin på baderommet, og har den på kjøkkenet. Detaljen på siden kan minne noe om den lyddempende designen vi kjenner fra Bosch & Siemens' maskiner, men ifølge Samsung er det ikke gjort med tanke på støy. Det kan imidlertid ha hatt en hyggelig bieffekt, for den nye maskinen skal være svært stillegående.

 

Her kan du se en liten snutt av hvordan du blar deg gjennom programmene.

WW9000 kommer i butikk i april og veiledende pris er 17.000 kroner. *Oppdatert 27.02.2014: I motsetning til hva DinSide først skrev, viser det seg at WW9000 har en børsteløs DI-motor, og følgelig samme 10-årsgaranti som Samsungs andre vaskemaskiner.

Les også: Hva er egentlig greien med børsteløse motorer?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer