Subwoofer gir nirvana i stua

HIFI: Lei av dvask lyd i hjemmekinoanlegget? Store pris- og kvalitets-forskjeller til tross. En aktiv subwoofer fyller stua med godlyd og skremmer vannet av naboen.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Får du ikke den rette kinofølelsen av bokhyllehøyttalerne dine? Da er det på tide å kjøpe en subwoofer for å få utbytte av de aller dypeste frekvensene fra hjemmekinoanlegget ditt.

Det finnes to typer subwoofere, de aktive og passive. Vi har kun sett på de aktive, som kort fortalt har innebygget forsterker og normalt flere justeringsmuligheter enn de passive utgavene. Det gjør det lettere å tilpasse subben til dine andre høyttalere, og ikke minst rommets akustikk.

Store prisforskjeller

Vi har sett på aktive subwoofere hos Hi-Fi Klubben, Elkjøp, Siba og Best-Buy.com (Experts nettbutikk), med priser fra 1.495 til opp mot 6.000 kroner. Her bør det altså være mulig å finne noe som passer ditt behov, uansett om du går på sparebudsjett eller har litt mer å rutte med.

Om disse høyttalerne blir for billige for deg er det imidlertid ingen grunn til å fortvile: Utvalget av store og gode subber fra 10.000 kroner og oppover er enormt.

Vi har delt billedspesialen i to deler. Trykk på lenkene under for å se utvalget. Under hvert eneste bilde har vi oppgitt pris, og hvilken butikk som selger høyttaleren:

Merk: Vi har ikke testet noen av modellene, og anbefaler at du alltid gjennomfører en lytterunde i butikken før du slår til. Har du allerede kjøpt en subwoofer anbefaler vi også at du laster ned Hi-Fi Klubbens PDF-guide om hjemmekino-installasjon..

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer