Suger bort lukten

Støvsugeren som spiser stank til frokost.

På tide å dumpe den gamle støvsugeren, kanskje? Ny teknologi gir i alle fall sunnere inneklima, og nå også mindre lukt! Foto: colourbox.com
På tide å dumpe den gamle støvsugeren, kanskje? Ny teknologi gir i alle fall sunnere inneklima, og nå også mindre lukt! Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Støvsugerne skal sluke rusk og støv, og helst heller ikke produsere vond lukt eller allergifarlig mikrostøv mens den jobber. Men det finnes også nå en variant som skal fjerne andre uønskede innslag i heimen. Bosch kom i vår med en støvsuger som sies å suge bort uønsket lukt også.

Les også: Denne støvsugeren ble best i stor test

Støvsugeren fra Bosch har fått betegnelsen Bosch GL30, og finnes i butikkene fra 1.690 kroner til 1.990 kroner. De dyreste har HEPA-filter og spesielle munnstykker beregnet til fjerning av rusk i forbindelse med dyrehold.

Filteret er forklaringen

Støvsugeren er konstruert med bio-filter laget av organiske materialer som fanger opp og stenger inne molekyler med lukt. Bakterier og mikroorganismer i luften hjelper deretter til med å bryte ned molekylene. I egne tester hevder Bosch å ha funnet at filteret er 50% mer effektivt til å redusere uønsket lukt fra tepper og lignende, enn tradisjonelle filtre med aktivt kull.

I tillegg er støvsugerens motor forseglet, slik at luftstrømmen gjennom støvsugeren ikke tar med støv og rusk inn i motoren, noe som også forårsaker typisk "støvsugerlukt" som mange sikkert har kjent fra eldre støvsugermodeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer