Summer sparepæren? Be om ny

Sparepærer skal ikke lage så mye lyd at du hører det.

SUMMING: Høres det ut som om det bor en veps i sparepæren din? Da bør du vurdere å bytte den ut.  Foto: Colourbox.com
SUMMING: Høres det ut som om det bor en veps i sparepæren din? Da bør du vurdere å bytte den ut. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ny teknologi, nye muligheter. Og nye problemer. I forbindelse med utfasingen av glødelampen, har det kommet en rekke nye erstatninger på markedet.

Dessverre er ikke alle like gode.

Det finnes flere typer energibesparende lyspærer som kan brukes som erstatning for glødelampene; blant annet CFC-pærer; LED-pærer og halogenpærer.

Flere lesere har imidlertid meldt om støyproblemer på CFC-pæren. Det høres rett og slett ut som den summer. Skal det være slik?

Se også hva du bør gjøre når det klukker i vasken.

EU-standard for lydnivå

Thor Øynes, senioringeniør for elektriske produkter i Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) forteller DinSide at det kan være noe lyd i alle elektriske produkter, på grunn av vibrasjon.

– Det er det samme som med batterier til mobiltelefon. Før var det en tung trafo som laget summelyd. Nå er den liten og lett, og du hører ikke lenger vibreringen, sier Øynes til DinSide.

Teknologien har imidlertid kommet så langt at det ikke lenger skal være nødvendig å forholde seg til lyspære-støy. Ifølge Pia Lindhe, kommunikasjonsdirektør i Philips, har selskapet aldri fått noen henvdendelser om at sparepærene deres lager lyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer