Superbløff fra Notar?

Du har kanskje sett reklamen for supersøk du også? Norges største boligsøk, lokker reklamen, og det ser ut til å stemme, det. Den søker gjennom Notar, Tinde, Finn og Zett sine boligsøk - samtidig. Skjønner du også tegningen nå?

Publisert
Sist oppdatert

Hint to:

Leker du den gode gamle Hvem passer ikke sammen med de andre-leken er det ett navn som skiller seg ut blant de ovennevnte: Notar. Eiendomsmegleren som stort sett kun lar klienter avertere på egne sider, og skyr unna de mer etablerte boligsøkemotorene som pesten.

En ærlig sak

Supersøk og Notar er registrert som to separate selskap i Brønnøysundsregisteret, men med samme postadresse og telefonnummer. En kjapp telefon til Supersøk AS bekrefter mistanken: Supersøk er heleid av Notar. Ingen stor hemmelighet, med andre ord.

Nå er vi ikke ute etter å ta verken Notar eller Supersøk, men det er jo ofte greit, som forbruker å vite hvem som leverer tjenesten vi bruker. Og på supersøk sine nettsider står det ikke nevnt med et ord, hvem som eier firmaet.

Hva betyr dette for deg?

Supersøk, for deg som forbruker, er en søkemotor som søker gjennom fire boligsider samtidig. Den utfører altså fire søk ved hjelp av et klikk, og det gjør jo jobben enklere for deg som bruker.

Du bør imidlertid være klar over at den Notar-eide søkemotoren legger opp egne prospekter øverst på siden, og gir dem mer plass enn resultatene fra de andre søkemotorene. Når du får opp søkeresultatene er det kun boliger fra Notar som fyller skjermen, mens du må skrolle ned for å komme til lenker over prospektene fra de andre boligsidene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer