Superbredbånd, wifi og telefon fra samme boks

Hvorfor bruke to bokser med tilhørende kabling, når du kan nøye deg med én?

Trådløst superbredbånd og telefon i én boks fra Get.  Foto: Produsenten
Trådløst superbredbånd og telefon i én boks fra Get. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uansett hvor trådløs du er hjemme, må det en boks til. Er du blant dem som fortsatt har fasttelefon må det enda en boks til. Og der boksene står koblet sammen til hverandre blir det et salig bokserot og kabelkrøll.

Les også: Slik blir stuen kabelfri sone

En ny ruter fra Get skal gjøre boligen din én boks og et par kabler fattigere. Den nye boksen kobles rett i kabelTV-kontakten, og skal gi trådløst superbredbånd i hele boligen. Den eventuelle fasttelefonen kobler du direkte til boksen, så helt kabelfri, blir du ikke.

Øyvind Husby i Get tror én boks mindre vil være velkomment i de fleste hjem. Foto: Marianne Otterdahl-Jensen
Øyvind Husby i Get tror én boks mindre vil være velkomment i de fleste hjem. Foto: Marianne Otterdahl-Jensen Vis mer


– Mange av våre kunder vil glede seg over å få halvert antallet bokser og kabler som trengs for å få Superbredbånd trådløst i hele huset. Det gjør det enklere å plassere utstyret på en god måte når det bare er én boks å ta hensyn til, sier Øyvind Husby, direktør for samfunnskontakt hos Get i en pressemelding.

Ruteren er ferdig konfigurert for Gets kunder og kan levere 400 Mbps bredbånd. Det betyr imidlertid ikke at du får det - eller har bruk for det, for den saks skyld. Dagens raskeste alternativer for Get-kunder, XXL-abonnementet, er på 200 Mbps.

– Modemet har kapasitet til å få med 400 Mbps, modemet har denne muligheten. Men vi har ikke lansert et slikt produkt ennå, sier Husby.

En grunn er kanskje prisen. For dagens kjappeste abonnement fra Get, XXL, koster hele 2.459 kroner i måneden. Det er det nest dyreste abonnementet på Telepriser.no, men så er det også det med nest størst kapasitet. Ifølge Husby er det ikke aktuelt å lansere en enda hurtigere løsning med det aller første, men han utelukker ikke at det vil skje i fremtiden.

– Hastigheten går opp og prisene går ned, så det kan skje etterhvert som utstyret blir biligere.

Smart nyhet: D-Link DIR-505: Miniruter, lader og mediedeler, ruteren du kan putte i lommen.

Når kommer den?

Modemet ble lansert mandag denne uken, og kan bestilles fra Gets nettsider.

Dette er, som med de fleste andre Get-produkter, en boks du låner av firmaet, eventuell leie er pakket inn i abonnementet. Det koster 899 i etableringsgebyr (499 i en kampanjeperiode).

Er du blant dem som har ventet på den nye TV-boksen, Get boks mini, siden den ble lansert i april (Den er til forveksling lik Apple-TV, som vi har testet.) kan Husby fortelle at denne nå er mulig å bestille. Vi har også bestilt inn en til test, og håper å få startet i løpet av uken.

Kjappe tekniske fakta:

  • ED 3.0 modem (Max 400 Mbps)
  • Gigabit svitsj (4 porter)
  • 2 VoIP porter
  • Trådløst N standard (300 Mbps) med innebygde antenner
  • Ferdig konfigurert fra Get
  • Foreldrekontroll hvor man kan sette restriksjoner på tid og innhold for hver enkelt trådløs enhet tilkoblet hjemme-nettet.
Alt om rutere fra DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer