Superkjapp kabelTV-tuner

TEST: Store plasma og LCD-TVer krever gode TV-signaler for å yte sitt beste. En ekstern tuner er løsningen. Men for oss blokkbeboere har utvalget hittil bestått av trege leietunere. Force 315c endrer dette, og gir bedre TV-bilde og flere finesser.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om det ikke er så lett å se på en 20-tommers TV, er det dessverre ingen tvil om at mange av landets kabelanlegg viser bildesignaler av svært laber kvalitet. Den dagen du monterer din nye plasma på 42-tommer i stua, er imidlertid den dårlige kvaliteten ubehagelig enkel å avsløre.

For å få bedre bildekvalitet kan du kjøpe en ekstern tuner, som altså gir bedre bilde fordi tuneren korrigerer bildesignalene som kommer inn til boligen. Dette er selvsagt ikke noe nytt, innehavere av parabolanlegg har lenge kunnet velge og vrake blant både enkle og avanserte mottakere. Ulempen er at utvalget har vært rimelig begrenset for oss som bor i blokk.

Har du for eksempel abonnert på Canal Digitals filmpakke, har de fleste blitt utstyrt med en enkel digital leiedekoder. Dette har riktignok gitt deg bedre bilder, men generelt har finessene og brukervennligheten på leiedekoderne fra Canal Digital og UPC vært lite å skryte av.

Det er altså dette den nye kabelTV-tuneren fra Force har tenkt å forandre.

Hva får du?

Det første du legger merke til er at kabelTV-tuneren er liten og plasseringsvennlig. Også fjernkontrollen er liten av størrelse, men ligger likevel godt i hånden. Også her savner vi imidlertid bakgrunnsbelysning for sene filmkvelder, men når det gjelder rekkevidde og respons er den meget god.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer