Supermalingen som gjør deg friskere

Malingen som gjør inneklimaet tryggere.

Det er helsegevinster i riktig malingvalg, og nå kommer ny supermaling som dreper farlige bakterier. Foto: Colourbox.com
Det er helsegevinster i riktig malingvalg, og nå kommer ny supermaling som dreper farlige bakterier. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet om malingen som fjerner røyklukt, og luktfri miljømaling og malingen som kan kutte strømregningen din, men det blir bare barnemat sammenlignet med siste nytt på malingsfronten.

En gruppe forskere i South Dakota har utviklet en maling som tar knekken på sykehusbakterier. Dette er bakterier som gjør pasienter over hele verden syke, og som tar livet av flere tusen årlig, bare i USA. Det skriver Web MD.

Les også: Helsefare truer i luftekanalen din

Tar livet av bakteriene

Malingen har blant annet vist seg å kunne ta knekken på MRSA-bakterier, og andre antibiotika-resistente bakterier. (Mer om dette hos Folkehelseinstituttet.)

Les også: Norsk honning kverker superbakterien og dusj etter svømmingen for å unngå smitte

Denne malingen skal også være effektiv mot muggsopp. Muggsopp skader både bygningsmaterialer og kan gi mennesker allergiske reaksjoner.

Forskerne mener at selv om denne malingen ikke eliminerer bakterier og muggsopp totalt, så reduseres omfanget av smittestoffer betraktelig.

Denne nye malingstypen vil ha spesielt stor betydning for helseinstitusjoner. Les mer hos WebMD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer