Superoppløsningen har fortsatt en vei å gå

- Våre undersøkelser viser at folk flest foretrekker vanlig HD-oppløsning framfor 4K, sier Paul Gray fra DisplaySearch.

4K: TV-ene er klare, og årets modeller - som denne Panasonicen - gjør en ypperlig jobb med høyoppløst innhold. Men da må også innholdet være av god kvalitet... Foto: PANASONIC
4K: TV-ene er klare, og årets modeller - som denne Panasonicen - gjør en ypperlig jobb med høyoppløst innhold. Men da må også innholdet være av god kvalitet... Foto: PANASONIC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

IFA 2014: Da vi testet våre første 4K-TVer før jul, var det største problemet å få tak i 4K-innhold slik at vi hadde nok materiale å teste med. Siden den gang har det heldigvis skjedd ting, men det går dessverre ikke så raskt som vi hadde håpet på.

Siden Blu-ray i 4K neppe vil komme før våren 2015, er den viktigste nyheten at 4K-innholdet fra Netflix vil være tilgjengelig også for oss nordmenn.

Ulempen er imidlertid at ingen av 2013-modellene takler 4K-appen til Netflix fordi de manger den rette kodeken. Kjøper du derimot en ny TV i dag (2014-modell) vil dette derimot gå bra.

Les mer: Dette trenger du for å se Netflix i 4K.

Men husk: 4K i god kvalitet er ingen selvfølge

Etter vår oppfatning er det ingen tvil om at 4K-sendinger på sitt beste gir fantastisk bildekvalitet.

Samtidig er det verdt å huske på at 4K-teknologien fortsatt er i sin barndom, med alt det det innebærer i form av barnesykdommer:

- I første omgang er det streaming som vil spre 4K-innhold, men kringkasterne kommer selvsagt etter, sa Paul Gray fra DisplaySearch på den Globale IFA-konferansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer