Superoppløsningen har fortsatt en vei å gå

- Våre undersøkelser viser at folk flest foretrekker vanlig HD-oppløsning framfor 4K, sier Paul Gray fra DisplaySearch.

4K: TV-ene er klare, og årets modeller - som denne Panasonicen - gjør en ypperlig jobb med høyoppløst innhold. Men da må også innholdet være av god kvalitet... Foto: PANASONIC
4K: TV-ene er klare, og årets modeller - som denne Panasonicen - gjør en ypperlig jobb med høyoppløst innhold. Men da må også innholdet være av god kvalitet... Foto: PANASONIC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

IFA 2014: Da vi testet våre første 4K-TVer før jul, var det største problemet å få tak i 4K-innhold slik at vi hadde nok materiale å teste med. Siden den gang har det heldigvis skjedd ting, men det går dessverre ikke så raskt som vi hadde håpet på.

Siden Blu-ray i 4K neppe vil komme før våren 2015, er den viktigste nyheten at 4K-innholdet fra Netflix vil være tilgjengelig også for oss nordmenn.

Ulempen er imidlertid at ingen av 2013-modellene takler 4K-appen til Netflix fordi de manger den rette kodeken. Kjøper du derimot en ny TV i dag (2014-modell) vil dette derimot gå bra.

Les mer: Dette trenger du for å se Netflix i 4K.

Men husk: 4K i god kvalitet er ingen selvfølge

Etter vår oppfatning er det ingen tvil om at 4K-sendinger på sitt beste gir fantastisk bildekvalitet.

Samtidig er det verdt å huske på at 4K-teknologien fortsatt er i sin barndom, med alt det det innebærer i form av barnesykdommer:

- I første omgang er det streaming som vil spre 4K-innhold, men kringkasterne kommer selvsagt etter, sa Paul Gray fra DisplaySearch på den Globale IFA-konferansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.