Hvor mye er en porsjon spagetti?

Supersmart spagetti-triks!

Hullet i spagettisleiven er ikke bare laget for å sile bort vannet. Sjekk dette geniale trikset!

MÅL MED PASTASLEIV: Vil du unngå å koke for mye spagetti? Da bør du benytte deg av hullet i midten på pastasleiven! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

En god pastasleiv er utformet med tagger som vil gjøre det lett å plukke opp spagetti fra gryta. Flere pastasleiver har også et hull i midten som gjør at vannet renner av pastaen.

Men visste du at dette hullet i midten har også en annen, fiffig funksjon ved siden av å sile bort vannet?

Mål mengde med pastasleiven

Den typiske tabben flere av oss begår når vi tilbereder spagetti, er at vi ofte koker opp en altfor stor porsjon, og dermed sitter vi igjen med ganske mye pastarester etter middag.

På spagettipakken står det hvor mye pasta man bør beregne per person, hvor mye vann pastaen skal kokes i, og hvor mye salt man bør tilsette i vannet. Et tips er å beregne cirka 100 gram pasta per person, bruke en stor kjele, koke opp rikelig med vann, og tilsette cirka en til to te-skjeer salt per liter vann.

Men om du ikke har kjøkkenvekt, eller om du vanligvis kaster spagettiposen og i stedet oppbevarer spagettien i en høy glasskrukke eller lignende, kan det være vanskelig å beregne hvor mye pasta du egentlig trenger å koke.

Så hva gjør du da?

Vi kom over et smart tips på Reddit.com. Mål mengde spagetti med pastasleiven!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer