Svært misfornøyd med Digital-TV

... men kun en håndfull klager.

Mange brukere slakter de nye digital-TV-løsningene, men de klager ikke. Foto: Colourbox.com
Mange brukere slakter de nye digital-TV-løsningene, men de klager ikke. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Mange har hatt et brutalt møte med den digitale TV-hverdagen. Det sier Tor Erik Engebretsen, områdeleder for utredning i Medietilsynet. Han baserer utsagnet på informasjon fra henvendelser til tilsynets informasjonstelefon.

På tross av få klager til RiksTV, Forbrukerombudet og Forbrukerrådet, mener Medietilsynet at overgangen til digital-TV ikke har gått smertefritt.

Problemer med vanlig antenne

I en undersøkelse utført av TNS Gallup for Forbrukerrapporten og Medietilsynet viser det seg at rundt halvparten av alle med vanlig antenne opplever problemer med lyd og bilde relativt ofte. Så mange som en av fem har daglige problemer med lyd og eller bilde, mens en av seks har ukentlige problemer.

Folk i de fire fylkene som først fikk slukket det analoge nettet (Rogaland, Østfold, Akershus og Oslo) er langt fra fornøyde. Fire av ti av de som benytter vanlig antenne, er ikke fornøyd pris og produkt tatt i betraktning. En av fem er direkte misfornøyde.

- Vi regner med at RiksTV og Medietilsynet raskt følger opp disse funnene, og får klarhet i hva problemene skyldes, sier Ole Asbjørn Lie, regiondirektør i Forbrukerrådet i en melding på Forbrukerportalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer