Her får du ved billigst

Svært store pris­forskjeller på ved

Dinside har sjekket vedprisene til tolv utsalgssteder.

VARMESØK: Det er tomt for ved flere steder i Midt-Norge, noe som passer dårlig når kulden legger seg over landet. Og finner du først ved, er prisspennet også verdt å være bevisst. Foto: Elena Elisseeva/Shutterstock/NTB scanpix.
VARMESØK: Det er tomt for ved flere steder i Midt-Norge, noe som passer dårlig når kulden legger seg over landet. Og finner du først ved, er prisspennet også verdt å være bevisst. Foto: Elena Elisseeva/Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ting er så deilig som å varme seg foran en brennende vedovn eller peis, etter å ha kommet inn fra sprengkulden som legger seg over store deler av landet denne uka.

Å få tak i ved, derimot, kan være en utfordring. I Midt-Norge er det utsolgt for ved flere utsalgssteder. Byggvaresjef Rune Bakken ved Coop Obs Lade sier forbrukerne fungerer som støvsugere når de først får inn et nytt vedparti.

Kjøpevanene våre endre seg, ifølge Bakken. Nå handler folk først ved når kulden setter inn, i stedet for å hamstre om høsten.

- Billigere enn strøm

Når det gjelder vedprisene, har de holdt seg på samme nivå i flere år, ifølge fagsjef Øyvind Stranna Larsen i Norsk ved, en interesseorganisasjon for vedprodusenter med 4.500 medlemmer på landsbasis.

- Vi oppfordrer medlemmene våre til ikke å øke prisene vesentlig, nå når vi får en situasjon med økt etterspørsel, sier Larsen.

Han sier at prisene varierer rundt omkring i Norge, men at strømfyring normalt er dyrere enn vedfyring, spesielt hvis du kjøper direkte fra produsent og i større forpakninger.

Larsen anbefaler deg å bruke en seriøs vedforhandler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.