Svakt boligprisfall i september

Men tendensen er langt bedre enn normalt.

Nå flater boligprisene ut. Foto: Per Ervland
Nå flater boligprisene ut. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene falt med 0,3 prosent i september, ifølge meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk. Den underliggende tendensen er imidlertid langt bedre enn normalt for september måned: For justert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,3 prosent.

Dette er ikke ulikt signalene Leif J Laugen i Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff) ga pressen i forbindelse med innkallelse til presentasjon av tallene.

– I fjor hadde vi en moderat prisstigning i september etter en relativ sterk prisvekst i august. Rammebetingelsene i år virker ikke å være vesentlig forandret fra i fjor, og vi forventer derfor en normal sesongutvikling med en flatere prisutvikling i boligmarkedet i høst, enn det vi har hatt første halvår. Septembertallene vil gi oss en god indikasjon på om så er tilfelle, sier Laugen i en pressemelding.

Boligprisstatistikken presenteres av Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff), i samarbeid med Pöyry og FINN.

August 2012: Ny prisrekord for boligmarkedet

Leiligheter trekker ned

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er nå 30.400 kroner, ned fra kvadratmeterprisen i august som var på hele 30.500 kroner, og det er prisen på leiligheter som trekker ned. Her falt prisene med 0,7 prosent. Prisen på delte boliger falt med 0,3 prosent, mens prisen på eneboliger steg med 0,7 prosent i september.

Dette er imdlertid stikk motsatt av prisutviklingen på disse boligene det siste året- Leiligheter har steget med 8,1 prosent, delte boliger med 6,9 prosent og eneboliger med 5,1 prosent.


I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 7,3 prosent, og det er lite som tyder på at vi kan vente oss store prisfall i løpet av høsten

Prisstopp for borettslag

Statistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser imidlertid at prisene på borettslagsleligheter de omsatte falt med 0,6 prosent i september.

– Etter to måneder med kraftig prisvekst var det ikke helt uventet med en korreksjon denne måneden. Sett under ett har utviklingen i markedet etter sommeren vært god, og dette lover godt for avslutningen på året, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer