Svart skjerm - må betale lisens

Forbrukerombudet ber regjeringen kutte lisensen for forbrukere som ikke får inn TV-signaler.

Kunder med svart TV-skjerm må likevel betale lisens i dag. Det vil forbrukerombudet ha en endring på. Foto: colourbox.com
Kunder med svart TV-skjerm må likevel betale lisens i dag. Det vil forbrukerombudet ha en endring på. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Omleggingen fra det analoge bakkenettet har ført til at mange forbrukere nå ikke kan motta TV-signaler. Likevel må alle som eier et TV-apparat betale lisens. Dette er ikke holdbart, mener Forbrukerombudet, som får mange henvendelser fra forbrukere som har mistet TV-signalene, men likevel må betale.

Les også: Her er TV-kuppene

- Giske - dette er urettferdig!

- Jeg tror de fleste forbinder NRK-lisens med det å se TV-sendinger, ikke DVD-film vist på TV-skjermen. Forskriften slik den er utformet og håndheves strider mot folks rettsoppfatning, og bør snarest tilpasses den nye TV-hverdagen, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en melding på ombudets nettsider.

Forbrukerombudet har henvendt seg i brev til kulturminister Trond Giske, og ber om at forskrift om kringkasting må endres. Ombudet viser til at det er urettferdig at forbrukere som rent faktisk ikke kan se TV på skjermen, må betale lisens.

- Jeg er redd for at viljen til å betale TV-lisens vil bli undergravd dersom regelverket ikke henger med i den teknologiske utviklingen, understreker Thon.

Les også: Velg riktig TV-tilbyder

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer