Svart skjerm?

Det analoge TV-nettet blir mindre og mindre.

Nordlendinger som ennå ikke har knyttet seg til en digitalTV-leverandør, er dette synet som vil møte deg når de skal skru på TV-en i kveld. Foto: Colourbox.com
Nordlendinger som ennå ikke har knyttet seg til en digitalTV-leverandør, er dette synet som vil møte deg når de skal skru på TV-en i kveld. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DigitalTV-sendingene erobrer stadig flere deler av landet. I dag, tirsdag 17. november, stoppes de analoge TV-signalene i Nordland. Er du en av dem som fortsatt ser på TV via vanlig analog antenne, må du ta kontakt med en digitalTV-leverandør for å unngå at skjermen går i svart.

Du kan velge mellom kabel, parabol/satelitt, bredbånd eller det digitale bakkenettet. Har du ikke ordnet deg ennå, må du nok påregne litt ventetid.

Les også antenneguiden: Slik får du inn digitale TV-signal

Nå kan du velge enkeltkanaler

Hva du skal velge, vil i noen tilfeller begrense seg til hva som er tilgjengelig der du bor - men forbrukerombudet anbefaler uansett at du gjør god research før du velger leverandør.

- Jeg vil oppfordre alle forbrukere til ikke å hoppe på første og beste tv-tilbud, men derimot undersøke hvilke tilbud som er best egnet for eget bruk, sier seksjonssjef Bente Øverli i en pressemelding.

- Viktige faktorer i valget av tilbud er de ulike leverandørers kanaltilbud, totalpris for første år og prisen på tilbudet når eventuell bindingstid er over, installasjonsløsningene og hvilke avtalevilkår som benyttes, særlig lengden på oppsigelsestiden, fortsetter Øverli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer