Svensk stormønstring

Vi har sett nærmere på trendene fra designmessen FORMEX i Stockholm denne helgen. I vår skal vi omgi oss med fargerike mønster med rene grafiske linjer. Se bildespesialen for årets nyheter, og noen gamle klassikere du trygt kan ta ut av skapet og børste støv av.

Publisert
Sist oppdatert

Livsmønster

Denne helgen har interiørinteresserte fra våre naboland flokket til Stockholm for Nordens største design-, interiør- og gavemesse: FORMEX 2005.

Tema for utstillingen var "Livsmønster" - og så nærmere på hvordan interiør- og designtrender utvikler seg i takt med livsmønsteret: Har vårt bruksmønster av gjenstander endret seg - og hva med rommene vi bruker?

Om de forskjellige selskapene var inspirert av messens tittel vites ikke, men for besøkende som tok turen til den 45.000 kvadratmeter store utstillingen var det klart at det er mønster som gjelder i år. Stort, fargerikt - stripete, prikkete, psykedelisk - ja til og med figurativt.

Vi har tatt en titt på vårens trender, og er du nysgjerrig kan du jo hoppe rett til den fargerike bildespesialen.

- Mønster spiller ofte en utrolig stor rolle i menneskers liv, sier Jan Rundgren, creative director på Moderådet. I samarbeid med FORMEX har de jobbet med en fiktiv persons livsstil for å vise trender på messen. Og mønsteret var sentralt.

- Mens jeg jobbet med utstillingen har jeg tenkt på følelsen man får når man drar av tapeter i et gammelt hus og jobber seg gjennom mønster fra ulike epoker, ned til det aller siste laget som ofte er avispapir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer