Sylslank fremtidstrøm

FlatTV er sååå 2006. Nå vil vi ha en mulig flat-vaskemaskin.

Publisert
Sist oppdatert

Problemet er bare det at den ikke er i produksjon. Men, skal vi tro elvareprodusenten Electrolux, er det ikke umulig at det skjer om ikke så alt for lenge.

Såå tynn

Det var nemlig nettopp en flatvaskemaskin som gikk til topps i Electrolux' årlige Design Lab, i skarp konkurranse med blant annet tåkedusjer og energivennlige kjøleskap.

Bildespesial: Se alle finalistene

Det var en ung ungarer som stakk av med den gjeve prisen, Levente Szabó fra Mohly-Nagy University of Art &Design. Ingen nordmenn deltok i årets konkurranse.

- Jeg synes egentlig ikke man bør skille mellom "design" og "økodesign", sier vinneren i en pressemelding. - For slik det står til med miljøet akkurat nå, er det viktig at alle produkter vi lager er miljøvennlige.

E-wash' er ikke ment å være like tynn som den nye Macen, men den skal få dagens "smale" vaskemaskiner til å få komplekser for midjemålet. En slik maskin skal enkelt kunne plasseres i små bad eller vaskerom. Og miljøvennlige såpenøtter skal erstatte vaskemidler.

Hvert år inviterer Electrolux designstudenter til en åpen konkurranse, Electrolux Design Lab. I år var temaet bærekraftige husholdningsapparater og -løsninger for 2020. Og produsenten driver heldigvis ikke veldedighet: Enkelte av prototypene fra konkurransen skal videreutvikles for masseproduksjon. Vi ønsker oss E-wash.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer