TEST: Miele Scout RX2 Home Vision

Systematisk og nøye fra Miele

Det er mye positivt å si om denne lave og smarte robotstøvsugeren, men spesielt to ting trekker litt ned.

KLAR FOR DYST: Robotstøvsugeren Miele Scout RX2 Home Vision skal klare teppekanter på inntil 17 millimeter. Hvordan det går i praksis med våre tepper, ser du i videoen over. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En god robotstøvsuger kan være en betydelig hjelp i en travel hverdag. Slike finnes det etter hvert mange av, som for eksempel Xiaomi Roborock S5, som også har innebygd vaskefunksjon. Men det finnes også mye dårlig, spesielt i de lavere prisklassene.

Tre interessante egenskaper

Denne gangen har vi testet en av toppmodellene fra Miele, modellen Scout RX2 Home Vision. Det er spesielt tre egenskaper vi må trekke fram som gjør modellen spesielt interessant: Den har innebygd overvåkingskamera, slik at du - via appen - kan overvåke hjemmet ditt mens den surrer rundt på gulvet.

Den andre egenskapen er at den er lav, kun 8,5 centimeter - og dermed kommer den fint til under sofaer og senger der en del andre roboter vil få problemer.

Den tredje er at den er utstyrt med to kameraer i fronten. De fungerer nærmest som to øyne, som gir et slags 3D-bilde av omgivelsene. Dermed er roboten i stand til å bedømme avstander til objekter, og senke hastigheten og stoppe før den treffer for eksempel vaser og andre gjenstander som kan ta skade av uvøren oppførsel. Dette er faktisk en av egenskapene vi liker aller best ved denne modellen. Den er også helt trygg på trappetrinn, takket være de samme kamerasensorene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.