Muffinsbrett. Du tror det er nok en idiotisk kjøkkendings til den dagen du lager litt for løs muffinsrøre til barnebursdagen og ender opp med muffinsbrytebrød.
For mange skal det imidlertid ganske mye muffinsbaking til for å forsvare - ikke prisen - men plassen, muffinsbrettet tar i kjøkkenskapet. Så når det først er i hus, er det bare å bruke det for all den plassen det er verdt.
Smart til porsjoner
Stikkordet er porsjoner og tid. Det er greit å kontrollere mengden mat du serverer. Ikke bare for livviddens skyld, men også i forhold til hvor mye mat du skal lage når du skal servere mange. I tillegg går det langt raskere å både varme opp - eller kjøle ned - mat når du lager det porsjonsvis.
Du kan bruke muffinsbrettet til å lage ferdige porsjoner av det meste du ellers slenger i ovnen; det være seg salte gratenger eller gryter, eller søte kaker og puddinger. Eller det du vil sette i kjøleskapet, som gelé eller pannacotta.
Her er et par av våre favoritter:
Kjøttaker i formKjøttkaker og kjøttboller er en favoritt hjemme hos oss, men det kan være litt tidkrevende å steke opp. Det er imidlertid ingen ting som sier at du må stå og steke dem; i stedet for å forme kaker av deigen, legger du bare en klatt i hvert muffinshull. Du kan også velge å gå for en kjøttpuddingoppskrift, og lage porsjonspuddinger.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger