Ta bilde av det

Kan være lurt av flere grunner.

LURT: Det kan være lurt å ta slike bilder med mobilen. Foto: Malin Iden
LURT: Det kan være lurt å ta slike bilder med mobilen. Foto: Malin Iden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobiltelefonen med tilhørende kamera er en fast følgesvenn for majoriteten av Norges befolkning. Å ta bilder trenger ikke bare å være for minnenes del, det kan også ofte ha praktisk betydning.

Er du på reise kan det for eksempel være lurt å ta bilder av pass og ID-kort, reisedokumenter og leiebil.

Mange bekymrer seg også over om man glemte å slå av komfyren eller trekke ut strykejernet, så disse tingene kan også være lurt å ta bilde av.

UT OG REISE: Skal du ut og reise i sommer, bør du sjekke disse tingene før du drar. Video: Celina Stamper / Storyblocks Vis mer

«Tingfie»

Nå kommer kommunikasjonssjef i forsikringsselskapet If, Sigmund Clementz med enda et bilde tips.

Han ber det rett og slett om å ta bilder/video av alle eiendelene dine. Han peker særlig på rammenumre på sykler og serienumre på datamaskiner, kameraer og annen elektronikk.

- Kommer politiet over en kassebil fullastet med hva som kan være tyvgods, er det mye enklere å finne ut av riktige eiere når folk har levert anmeldelser med serienumre og eventuelle bilder. Det blir også enklere for påtalemyndigheten å etterforske og ta en tiltale, sier han i en uttalelse.

Det samme er viktig dersom man blir rammet av en brann.

- Etter en brann må våre skadeeksperter derfor ofte bidra med sin erfaring om alt hva som finnes i norske boliger for at oversikten skal bli så fullstendig som mulig. Bilder eller video gjør det imidlertid raskt og enkelt å lage en liste i etterkant.

Han kaller bildene «tingfier» og ber det laste disse opp i nettskyen.

Tyvene tilbake

Etter to år med coronapandemi og stengte grenser, meldte forsikringsselskapet Frende nylig om «eksplosiv» økning i antall tyveri og innbrudd i første kvartal i år.

Tall fra Finans Norge viser en økning på over 30 prosent kontra samme periode i fjor. Ser vi på beløp, er erstatningene etter tyveri og innbrudd på 223 millioner kroner for første kvartal.

- Tyvene har giret opp, det er helt tydelig. Jeg håper at folk tar seg tid til å sjekke at eiendommen og eiendelene deres er godt nok sikret før de reiser på sommerferie, sier hun.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer