Ta bilde av hagen din nå!

Har du hage eller balkong, bør du forevige den når den er på sitt fineste.

Du trenger ikke rydde inni boligen - men ta bilde av hagen eller balkongen din nå mens finværet er her. Foto: Colourbox
Du trenger ikke rydde inni boligen - men ta bilde av hagen eller balkongen din nå mens finværet er her. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du hage eller balkong, bør du selge når den er på sitt fineste. Men hva om du ikke har planer om å selge, og plutselig må selge midt på vinteren?

Du vet aldri når du finner drømmeboligen. Du tror kanskje at du bor i den. Og selv om du ikke har planer om å flytte, kan du plutselig forelske deg i en annen bolig (eller person) og din nåværende bolig skal legges ut for salg.

Da kan det være kjekt å ha et bilde av uterommet klart, så du kan legge det ved prospektet. Så hvorfor ikke benytte godværet og pinsehelgen til å ta bilder av hagen din?

Velstelt hage øker salgsprisen

Hengte opp plakater langs bassengkanten

På visningsdagen hang megleren opp store bilder som viste hvordan uterommet ser ut sommerstid: Foto: Tommy Friestad
På visningsdagen hang megleren opp store bilder som viste hvordan uterommet ser ut sommerstid: Foto: Tommy Friestad Vis mer


Ifølge Tommy Friestad, eiendomsmegler i Boa eiendom, er det klart best å selge boliger med fine uterom når de er på sitt peneste, og potensielle kjøpere kan oppleve stemningen direkte. Men mye er gjort med gode bilder i forkant.

– Vi solgte en bolig i vinter med svømmebasseng, men her var kunden så tidlig ute at vi kunne forberede salget mens hagen fortsatt var grønn og fin, forteller Friestad.

De ville fange feriefølelsen de følte var en stor del av kjøpet, og den følelsen ville vi ikke kunnet få frem i vinterhalvåret.

De tok derfor bilder mens det var mulig å få frem denne følelsen: Blå himmel og blått vann, og stemningsfulle bilder fra oppsett til hagefest ved bassengkanten på kvelden.

Disse bildene brukte de i prospektet - og så trykket de opp noen av dem og hengte opp ute i hagen, slik at kjøpere skulle kunne se for seg hvor fint det var der sommerhalvåret.

Se bare her:


Er ikke hagen så fin som den kan være? Slik får du hage i ekspressfart!

Planlegg nå

Forevig ukeplassen når den er på sitt aller fineste. (Og gjerne nymalte) Foto: Ifi.no
Forevig ukeplassen når den er på sitt aller fineste. (Og gjerne nymalte) Foto: Ifi.no Vis mer


Er salg av bolig det aller fjerneste du kan tenke deg, kan du nøye deg med noen blinkskudd med et digitalkamera. Er det ikke helt utenkelig like vel, vil Friestad anbefale at du går litt grundigere til verks.

– Det er ikke umulig å få booket inn en fotograf til en overkommelig pris, er Friestads råd. Sjekk gule sider, hør med venner, eller ta kontakt med en megler som kan hjelpe deg å finne fotografer som er gode på boligbilder.

Friestad forteller at de har endel oppdrag der de blir kontaktet for å gjøre alt klart til salg - selv om selve salget muligens er langt frem i tid. Dette gjelder dem som ønsker å være klar til å selge sin egen bolig med en gang de finner sin nye.

– Jeg har et oppdrag nå i Drammen, der boligen sannsynligvis ikke skal selges før til høsten. Men vi skal ta bilder i juni til utearealene og hagen. Det er den beste måten å gjøre det på. Start tidlig, og forbered.

Blir det ikke noe salg, ligger prospektet og bildene på is, til boligen skal selges. Det viktige er at den fine hagen er foreviget dersom boligen skal selges midtvinters.

Få frem kvalitetene

Friestad har et par gode tips før du starter knipsingen:

– En hage er så mangt. Sørg for at du får frem kvalitetene ved akkurat din hage, ikke bare ta noen bilder, men vis frem det du vil at folk skal få med seg, som de ikke kan se under snøen; platting med sittegruppe i morgensol, en gressplen man kan spille ball på, god belysning, og ikke minst lysforholdene.

Er hagen din lys og fin, er lysforholdene noe av det viktigste du kan forevige. For har du en solvegg du elsker å sitte i om sommeren, kan det være vanskelig å forestille seg i tusmørket på høsten, om du ikke har et bilde av det. Og når nabohuset skygger for solen i januar, er det smart å få frem at innen mars titter solen frem over mønet.

Boa Eiendom jobber mye med å trekke frem hovedessensen i boligene de skal selge. Se et herlig eksempel her, les mer om hvor mye det koster se bilder av en av forrige ukes store boligsnakkiser

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer