Bli kvitt søppel

Ta bilde av søppelet og få det hentet og kastet

Men husk at bruk av selvstendige sjåfører og næringstjenester kan gi høyere pris på søppellevering.

FLYTER DET OVER MED SØPPEL OG SKROT?: En ny app gjør det mulig for deg å ta bilde av det du vil kaste, så får du tilbud fra folk i nærheten som kjører det bort for deg. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
FLYTER DET OVER MED SØPPEL OG SKROT?: En ny app gjør det mulig for deg å ta bilde av det du vil kaste, så får du tilbud fra folk i nærheten som kjører det bort for deg. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du revet ut hele kjøkkeninnredningen, eller hatt en real opprydning i jungelen som igjen kan kalles en hage?

Da har du plutselig en god del avfall du må bli kvitt, men om bilen din er ikke stor nok til å frakte bort skrotet, og du vil ikke leie tilhenger eller container, kan det hele ende med en provisorisk søppeldynge i bakgården.

Nå kan du imidlertid laste opp bilder av søppelet til en nettjeneste, hvorpå du får tilbud fra selvstendige sjåfører i området som kan kjøre det bort for deg. Litt som Uber, bare for avfall.

- Dette er en forholdsvis unik tjeneste. Det finnes løsninger i andre land der du kan ta bilde av avfallet og få pris på oppdraget, men de er ikke organisert som en delingsøkonomi, sier Pål Njøten, daglig leder i Convasti.

Tjenesten kan brukes i hele Norge, og enn så lenge er det om lag 80 registrerte sjåfører med hovedtrykk på Østlandet, Vestlandet og i Trondheim.

Ulike gebyr for privat- og næringskunder

Høres dette ut som et sikkert valg for å bli kvitt søppelet ditt? Før du tar tjenesten i bruk, bør du likevel være klar over hvilke tilbud som allerede finnes i kommunene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer