Selge bolig

Ta bilder til bolig­annonsen - helt selv

Hvis du ikke lar en profesjonell ta seg av fotojobben, er det noen enkle grep du kan gjøre for å ta fine bilder. Se hvordan resultatet ble da vi prøvde i praksis.

MER ENN TUSEN ORD: Det sies at «et bilde sier mer enn tusen ord». Når det gjelder boligannonser, er det veldig viktig å lese ordene også, ikke bare se på bildene. Men, du skal ikke undervurdere fine, lekre bilder i annonsen. I saken under får du tips til hvordan du tar dem på egenhånd. Foto: Eilin Lindvoll.
MER ENN TUSEN ORD: Det sies at «et bilde sier mer enn tusen ord». Når det gjelder boligannonser, er det veldig viktig å lese ordene også, ikke bare se på bildene. Men, du skal ikke undervurdere fine, lekre bilder i annonsen. I saken under får du tips til hvordan du tar dem på egenhånd. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert

Selv om det er aller vanligst at forbrukere engasjerer eiendomsmegler dersom de skal selge boligen sin, er det også en del som tar seg av salgsjobben helt eller delvis selv.

Du kan spare mye med å fri deg fra noen eller alle meglertjenestene, men selger du med mindre hjelp fra megler, må du belage deg på betydelig mer egeninnsats.

Kanskje må du holde visning selv, samt spre salgsbudskapet på sosiale medier.

Anbefaler profesjonell fotograf

Når det gjelder bildene til boligannonsen, anbefaler både Samsolgt-megler Christian Johannesen i DNB Eiendom og daglig leder Kjetil Eriksson i Propr at du får en profesjonell boligfotograf til å ta bildene.

- Dette trenger ikke være kostbart, og vil mest sannsynlig gi god avkastning når boligen skal selges. Det finnes skrekkeksempler på amatørbilder som har gitt motsatt effekt, sier Johannesen til Dinside.no.

- Bildene er svært viktig i annonsen, og gode bilder tiltrekker seg interessenter, legger Eriksson til.

Gode bilder øker sannsynligheten for at flere ser leiligheten din på Finn.no. Jo flere som ser annonsen, desto flere vil komme på visning. Kommer det mange på visning, øker sannsynligheten for en aktiv budrunde og en god pris, ifølge megleren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer