Brannfarlig nattmat

- Ta deg heller en brødskive

Det frister kanskje mer med en pizza når du kommer hjem fra byen, men det kan være livsfarlig.

ADVARER STUDENTER: «Er dette en snapchat DU kunne ha sendt? Hvis du er en av de 300.000 studentene som nå er i full gang med nytt semester, så håper vi at du IKKE SETTER SVIDD PIZZA PÅ STUDENTMENYEN!». Advarselen kommer fra Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS (NRBR). Foto: NRBR
ADVARER STUDENTER: «Er dette en snapchat DU kunne ha sendt? Hvis du er en av de 300.000 studentene som nå er i full gang med nytt semester, så håper vi at du IKKE SETTER SVIDD PIZZA PÅ STUDENTMENYEN!». Advarselen kommer fra Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS (NRBR). Foto: NRBR Vis mer
Publisert

Norsk brannvernforening og lokale brannvesen over hele landet går i disse dager ut og advarer studenter mot matlaging nattetid.

- Brannvesen over hele landet rykker hvert år ut til mange såkalte «pizzabranner»: Studenter setter på en frossen pizza når de kommer hjem seint, kanskje etter å ha drukket alkohol – og sovner eller glemmer hele matlagningen. Selv om de fleste av disse episodene ender godt, oppstår det alvorlige situasjoner. Vi i brannvesenet foreslår at du heller tar deg en brødskive med pålegg når du kommer seint hjem, oppfordrer Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS (NRBR) i et ferskt innlegg på Facebook.

Sammen med teksten ligger et Snapchat-bilde av en svidd pizza, som du kan se ovenfor. Bildet er ikke konstruert, men fra en ekte hendelse:

Også Oslo brann- og redningsetat er ute med en liknende oppfordring til studentene. Bildet er fra en kampanje de hadde i forbindelse med fadderuka i Oslo i 2018, hvor de delte ut mat og drikke til folk som hadde vært på byen og var på vei hjem:

1 av 3 vet ikke om røykvarsleren virker

Bakgrunnen for den nasjonale kampanjen og lokale initiativ fra brannvesen rundt i Norge, er at det i disse dager er studiestart for vel 300.000 studenter, og mange av disse flytter i egen bolig for første gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer