Hytte-sommer 2020

Ta denne hytte-sjekken i sommer

Det er lurt å bruke «tvunget» norgesferie til å ta en ekstra grundig undersøkelse på hytta, for å avdekke småskader som potensielt kan bli mye større.

HYTTESOMMER: Vil du bruke mer tid på hytta denne sommeren? Da bør du gå gjennom sjekkpunktene i saken under. Foto: Berit Keilen/NTB Scanpix.
HYTTESOMMER: Vil du bruke mer tid på hytta denne sommeren? Da bør du gå gjennom sjekkpunktene i saken under. Foto: Berit Keilen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du planer om å tilbringe pinsen på hytta? Og, kommer du til å være mer på hytta i sommer når du er «dømt» til å feriere i Norge?

Da har du en gyllen anledning til å ta en grundig utvendig og innvendig sjekk av hytta og se om det er noe du bør fikse eller vedlikeholde bedre.

Dinside har snakket med to forsikringsselskap med spisskompetanse om hytter, og vi har samlet inn nok informasjon til å gi deg hytte-sjekklista du trenger denne våren og sommeren (du finner den nederst i saken).

Nedringt av hytteeiere

Informasjonssjef Sigmund Clementz i If kan fortelle at mange bekymrede hytteeiere har ringt dem denne våren, spesielt under hytteforbudet tidligere i vår.

- Flere spurte om vi kunne utstede noe skriftlig som ga dem rett til å dra på hytta, men vi kan selvfølgelig ikke overprøve myndighetene, sier Clementz til Dinside.

- Bekymringene til hytteeierne dreide seg i stor grad om vedlikehold, men jeg tviler sterkt på at det er coronavirusutbruddet som skal få skylda for eventuelle hytte-skader. Det har nok heller sammenheng med dårlig tilsyn over tid, lenge før viruset rammet oss, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer