Fasade og vedlikehold av hytta:

Ta hyttesjekken nå!

Du skal kanskje på hytta i påska? Da bør du også sjekke om alt står bra til.

SJEKKLISTE: Som hytteeier er det er flere ting du bør passe på for å unngå å bli en del av forsikrings-skadestatistikken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du skal på hytta i påska, har du kanskje tenkt til å tas livet helt med ro, og nyte påskesola med litt Kvikk Lunsj og Solo?

Men - dersom du er en ivrig hytteeier, bør du utnytte deg av sjansen til å få en oversikt over eventuelle utbedringer allerede nå, slik at du er forberedt til å fikse opp seinere i sommer.

Her er sjekklista du bør ta med deg på tur:

Sjekk rørene

Rørbrudd på grunn av frost er blant de vanligste forsikringssakene på hytter.

– For å unngå dette, må du sørge for isolering av vannrørene, eller stoppe vanntilførselen når du drar og tømme kranene. Eventuelt må det legges inn varme for å holde lunk i hytta, så rørene ikke fryser. Hør med rørleggeren om hva som kan være lurest, har forbruker og kommunikasjonssjef hos Huseierne, Carsten Henrik Pihl tidligere sagt til DinSide.

Inspiser fasaden

Informasjonskontoret for farge og interiør skriver på sine sider at dersom fasaden er malt, må du se etter blæring, flassing, avskalling, oppsprekking og andre skader i malingsfilmen. Det er tegn på at du bør male om.

Er veggene beiset, bør du se om de har blitt mattet ned og suger vann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer