Ta knekken på flekken

Men hvilken metode skal du bruke? Det avhenger av flekken. Her er oversikten.

Rødvin på hvitt teppe...! Men det er mulig å fjerne.  Foto: Colourbox.com
Rødvin på hvitt teppe...! Men det er mulig å fjerne. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er et kjent problem for de fleste: Kaffe-, te- eller rødvinsglasset som velter over teppet. Ungene som sitter og fargelegger på gulvet, og som prikken over i-en, bokstavelig talt, tegner de på teppet. Eller stearinlyset som går over ende.

Husk at det er forskjellige metoder som tas i bruk for å fjerne flekker, og metodene avhenger av hva slags flekk det er snakk om. Her gir vi deg en oversikt over fjerning av de vanligste flekkene.

Slik blir du kvitt flekken. Se rådene fra eksperten

Kaffe, te og rødvin

– Varm kaffe er faktisk noe av det verste man kan søle på et lyst teppe fordi den raskt farger tekstilene, forteller Jens Mark i Ege Carpets, ifølge Ifi.no.

Det beste er om du får fjernet flekken så fort som mulig. Dekk flekken med hvit tørkerull som kan suge opp kaffen. Etterpå vasker du flekken med en ren hvit klut med lunkent vann. Ikke gni, men klapp kluten på teppet inntil misfargingen er borte.

Har kaffeflekken tørket inn, er det en annen fremgangsmåte som må til. Myk gjerne opp flekken med litt vann først. Sug opp så mye som mulig. Etterpå bruker du en spesiell teppeflekkfjerner eller kaffeflekkfjerner. Disse selges hor forhandlerne. Følg anvisningen på produktet, og vær ekstra forsiktig om teppet er av ull. Her er det også viktig å gni og ikke klappe. Fjern restene av flekkfjerneren med en ren klut med vann. Om nødvendig, gjenta behandlingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer