Ta med hobbyen inn i stua

Det finnes spesielt én god grunn til at dette er en ungkarsbolig. Den ser du på bildet over.

EKSKLUSIV GARASJE: Vi forstår at du har lyst til å degge litt ekstra med bilen din når vi snakker en klassisk Lamborghini, men dette er kanskje litt i overkant? Foto: Whipple Russell Architects
EKSKLUSIV GARASJE: Vi forstår at du har lyst til å degge litt ekstra med bilen din når vi snakker en klassisk Lamborghini, men dette er kanskje litt i overkant? Foto: Whipple Russell Architects Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ungkarer har rykte på seg for å svikte på en del basale områder som hygiene, anstendig leggetid og oppvask, men enn så lenge har de klart å parkere bilen sin i garasjen. Garasjen som står ute, gjerne noen meter unna huset.

Eller under bakken!

Men det var før. En særdeles eksklusiv leilighet i det fasjonable Hollywood Hills-området ble bygget og designet ene og alene for en klient som er påstått ungkar, og den gjør sitt beste, eller verste, for å befeste inntrykket av at ungkarer ikke er helt som oss andre.

Det skyldes først og fremst garasjen, som ikke egentlig er en garasje.

Lambo i stua

Som bildet over delvis viser er nemlig den eksklusive sportsbilen (en Lamborghini av litt eldre type, så vidt vi kan se) like godt kjørt nesten helt inn i stua. Overgangen fra garasje til stue er gjort sømløs, og bortsett fra garasjedøren finnes det ingen fysiske skiller mellom de to områdene.

Det lønner seg å bo i et solfylt Los Angeles når en går for uvanlige planløsninger, å parkere en regntung og småskitten bil nesten inne i stua blir sannsynligvis for ekstremt selv for en ungkar. Oljelekkasjer er heller ikke noe moro.

Leiligheten følger ellers ganske moderne og postmoderne designprinsipper. Skillet mellom soverom og oppholdsrom (og andre rom) er gjort så gjennomsiktig at eventuelle overnattingsgjester vil få med seg om ungkaren har skiftet undertøy, og det finnes så mye glass her at vi nesten blir overrasket når vi ser en ugjennomsiktig overflate.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Mer glass? Ingen kaster stein i dette glasshuset ...

Ikke første gang

Stua har stor, hvit peis, som nesten alt er bygget rundt, mens det motoriserte spisebordet består av massiv marmor, og kan skyves sammen til en stor, litt mer diskret kube når det ikke er i bruk.

Den nederste etasjen av det to etasjer høye bygget, inneholder blant annet hovedsoverommet og en hjemmekino, noe som ikke er problematisk i en leilighet som måler voldsomme 399 kvadratmeter.

Har du ikke et like stort hav av plass på, kan du se denne løsningen for å skjule TV-en under sengen.

Det er - utrolig nok - heller ikke første gang vi skriver om en leilighet som dette. Pussig nok ligger også dette garasjehuset i Los Angeles, selv om det er litt for tidlig å si at dette har blitt et mainstream-fenomen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer