Ta med takstmann på visning

BOLIG: Boligkjøpere oppfordres til å ta med fagfolk på visningen. Men hvem er disse fagfolkene, og hva koster de?

Bilde: Anne Angelshaug.
Bilde: Anne Angelshaug.
Vis mer
Publisert

Du har lest side opp og side ned om hva du må huske å sjekke på visningen, og om hvilke feller du ikke skal gå i. Likevel føler du deg en smule forvirra på visningen i boligen som kanskje skal bli din. Du aner rett og slett ikke hva du skal se etter.

Det er da du innser at du trenger en fagmann. Men hvem skal du ringe? Vår undersøkelse viser at du kan få hjelp til en faglig vurdering uansett hvor i landet du bor. Overalt finnes det takstmenn som kan hjelpe deg. Går du inn på denne siden, kan du finne ut hvilke takstmenn som holder til der du bor: Takstmenn i hele landet

Kort varsel

Vanligvis tenker vi på takstmannen som selgers mann, men de trer like gjerne inn og gir en faglig vurdering for kjøperen. For eksempel kan de foreta en måling av leiligheten, hvis du er tvil om størrelsen som er oppgitt i salgsoppgaven stemmer. Finner du ikke en takstmann i ditt område, kan du sjekke om det finnes noen rådgivende ingeniører der som kan hjelpe deg.

Vi har ringt rundt ti takstmenn ulike steder i landet. Alle sier de mer enn gjerne blir med kjøper på visning, men at de får overraskende få henvendelser fra kjøpere. Takstmennene trenger bare et par dagers varsel for å bli med på en visning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer