Ta taksjekken før det er for sent

Flere personer skal ha blitt skadet da taket på en Rimi-butikk i Larvik raste sammen i formiddag.

Har du ikke gjort det ennå, bør du ta turen på taket for å sjekke at alt er i orden før vinteren. Foto: iStockphoto.com
Har du ikke gjort det ennå, bør du ta turen på taket for å sjekke at alt er i orden før vinteren. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med vinterens rekordsnøfall er det nesten overraskende at det ikke er flere tak som har rast.

Les: Hvor mye snø tåler taket?

Det beste du kan gjøre for taket ditt nå, er å måke vekk snøen, men det aller viktigste du gjør, er å sjekke at taket er sikkert før snøen faller.

- Man bør sjekke taket en gang i året - minst, sier Bjørn Lind, Daglig leder i Hesselbergtak til DinSide. - Helst på høstparten.

Man kan fint sjekke selv, og her er ekspertenes råd til hvordan du bør gå frem.

Hvordan ser det ut?

Det første du bør gjøre er rett og slett å se på taket ditt. Hvordan ser det ut? Er det dekket av mose og sopp? Er alle takstenene på plass? Er belegget helt? Er det sprekker eller frostsprengninger?

Mose, sopp- og algeangrep er ikke farlig i seg selv, men kan føre til frostskader, så dette bør du fjerne. Er steinen gjennomfarget kan du gjerne spyle det bort med høytrykkspyler. Er ikke steinen gjennomfarget kan du risikere at høytrykkspyleren tar med seg farge også, så da bør du bruke et kjemisk vaskemiddel, ifølge Ingar Bjørsdal i Mester Tak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer