Beise vegg og terrasse

Ta teip-testen før du beiser

En enkel teip-test kan avsløre hvilken jobb du må gjøre.

BEISE ELLER MALE NÅ? Ja, det kan du, dersom vær og temperaturer er ok. Før du starter, må du uansett vaske - og et smart tips er å ta teip-testen før du setter i gang. Dette kan avsløre hva som må gjøres med overflaten før du kan starte med maling eller beising. Les mer om trikset i artikkelen. Video: Berit B. Njarga. Vis mer
Publisert

Våren er i ferd med å gjøre inntog, og det kan være fristende å få unna sommerens hus- og hageprosjekter, en gang for alle.

Har du lyst til å starte med beising av hus og oljing av terrassen allerede nå, er det imidlertid flere ting du bør passe på.

Akkurat hvilke forberedelser du må gjøre, kan en enkel teip-test avsløre.

Og ja, det avhenger selvsagt av hvor i landet du bor og hvordan vær og føreforholdene ser ut der akkurat nå. Som kjent kan det være mye snø og kulde i deler av landet selv om det er sol og bart andre steder.

Noen kan beise nå, men pass tempen!

Både Jotun og Flügger produserer beis, olje og maling for utendørs behandling av treverk, og kjenner dermed produktene og vilkårene for at de skal fungere optimalt, godt.

Ingrid Husebye Karstensen, merkevaresjef i Jotun, påpeker at hvorvidt man kan starte nå, vil variere basert på hvor man befinner seg i Norge.

- På generell basis er det greit å følge med på værmeldingen slik at det ikke begynner å regne mens man maler eller rett etter at man har malt, sier Karstensen.

Når det kommer til temperatur, sier både Jotun og Flügger at det må være minst 5 plussgrader i luften gjennom døgnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer