Ta ut kapselen fra maskinen med én gang

Får den stå for lenge i, kan den gro fast.

Et par uker uten vann, og kapselen hadde grodd fast i maskinen.  Foto: Elisabeth Dalseg
Et par uker uten vann, og kapselen hadde grodd fast i maskinen. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kapselkaffemaskiner som gir deg kaffe nesten bare ved et tastetrykk gjør trøtte morgener enklere. Men det krever en viss egeninnsats. Mange glemmer å løse ut - eller ta ut - kapselen etter bruk. Dette er ikke bare uhygienisk, men kan også by på problemer om du er lenge borte.

Da vi kom hjem fra ferien, var det ikke mulig å få inn ny kapsel i maskinen. Årsaken? Sistemann som hadde brukt maskinen hadde glemt å ta ut kapsel etter bruk, og den gamle hadde størknet fast. Ingen stor krise. Den lot seg lirke ut (med litt makt) og maskinen fikk seg en sårt tiltrengt rens og vask. Men det kunne vært unngått om alle brukte maskinen riktig.

Flere ulike produsenter har lansert kapsler som passer til Nespresso-maskiner, men du bør være ekstra påpasselig med å ta dem ut. Foto: Elisabeth Dalseg
Flere ulike produsenter har lansert kapsler som passer til Nespresso-maskiner, men du bør være ekstra påpasselig med å ta dem ut. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Velg espressokoppen med omhu: Les hvordan størrelsen påvirker smaken

Smart vane

Den irriterende overraskelsen etter ferien hadde imidlertid vært unngått om alle kapselkaffebrukerne i heimen hadde tatt seg bryet med å løse ut kapselen før de skrudde av maskinen. Dette er spesielt viktig om du skal være borte lenge.

I tillegg anbefaler vi å kjøre vann gjennom maskinen uten kapsel i etter bruk. Da unngår du at det sitter kafferester igjen i rørene, og selv om du fortsatt bør rense maskinen etter hver 600e kopp, vil du merke at kaffen smaker godt, mye lenger.

Les også: Slik anbefaler produsentene at du renser kapselkaffemaskinen din

Problematisk med nye kapsler?

Flere kapselkaffemaskinprodusenter har tatt patent på sine kapsler, men det har likevel ikke hindret andre i å lansere brukbare (og hittil lovlige) kopivarer på markedet. Erstatningskapslene fra Ethical Coffee Company er spesielt spennende fordi de er biologisk nedbrytbare, og dermed fjerner litt av den dårlige samvittigheten ved å bruke en kapselmaskin. (Du kan resirkulere ordinære kapsler også, men det krever litt mer innsats.) Det kan imidlertid by på problemer:

– Nespresso-maskiner er laget for bruk med Nespresso-kapsler. Vi er kjent med tilfeller hvor Nespresso-maskiner har blitt ødelagt ved bruk med annet enn våre kapsler. Med hensyn til reparasjon og garantispørsmål, vurderer vi dette individuelt for hvert enkelt tilfelle, har Kristen Hovland, Norden-sjef hos Nespresso, tidligere sagt til DinSide.

Vi anbefaler derfor at du er spesielt påpasselig med å ta ut kapslene om du ikke bruker de originale.

Se også vår test av erstatningskapsler til Nespresso-maskinene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer